A Fidesz nem kommentálja Lengyel kilépését

A Fidesz tudomásul veszi Lengyel Zoltán kilépését a párt parlamenti frakciójából - tájékoztatta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

"A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tudomásul veszi Lengyel Zoltán - egyelőre csak a sajtón keresztül közölt - döntését arról, hogy elhagyja a Szövetség parlamenti frakcióját. Egyebekben az ügyet nem kívánjuk kommentálni" - olvasható Cser-Palkovics András rövid közleményében.

Lengyel Zoltán szerdán este az MTI-nek azt mondta: saját elhatározásából lép ki a Fidesz-frakcióbó,l és függetlenként folytatja munkáját a parlamentben; döntéséről csütörtökön levélben tájékoztatja Navracsics Tibor frakcióvezetőt.

A politikus a távirati irodának hangsúlyozta: azért akar kilépni a Fidesz-KDNP frakciószövetségből, hogy az őt ért támadások és "lejáratókampány" ne okozzon kárt a képviselőcsoportnak. "Nem volt könnyű döntés ennyi év után" - fogalmazott a képviselő, aki 2002 májusa óta tagja a Fidesz parlamenti frakciójának.

Az MTI fideszes körökből származó információi szerint a pártban nem okozott nagy meglepetést Lengyel Zoltán döntése, többen azonban sérelmezik a képviselő azon állítását, hogy az ügy kipattanása óta ne keresték volna a frakcióból.

A távirati iroda neve elhallgatását kérő fideszes forrásból úgy értesült, többször próbálták, de nem sikerült elérniük Lengyel Zoltánt, és többen úgy vélik, neki kellett volna jelentkeznie, és magyarázatot adni a történtekre. Többen úgy tudják, hogy a frakció is csak a sajtóból értesült a képviselő kilépési szándékáról, és úgy vélik, a megfelelő sorrend az lett volna, ha Lengyel Zoltán először őket értesíti döntéséről.

A politikus, akiről a múlt héten egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot tettek közzé az interneten, elmondta, hogy független képviselőként továbbra is Fidesz-frakcióval szavaz majd az Országgyűlésben. Lengyel Zoltán a múlt héten beszélt az MTI-nek arról, hogy képmásával való visszaélés miatt indít személyiségi jogi pert a Blikk című napilap és Index hírportál ellen, amiért közzétettek egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot.

A múlt kedden az Index hírportál ingyenes videomegosztó oldalára került fel egy több fotót bemutató rövid videó, amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. Ezeket a fotókat jelentette meg a Blikk is.

A képviselő ügyvédje a képek megjelenése után azt mondta: a fotókat összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Budai Gyula azt is kijelentette, hogy több milliós kártérítést követelnek majd a fotókat közlő médiumoktól.

Lengyel Zoltán ügyében egy korábbi ügy miatt is nyomozás folyik: a képviselő júliusban azért tett feljelentést, mert állítása szerint Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték és fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltánnál nem voltak személyazonosságát igazoló iratok, a kapitányságon tudta magát igazolni az időközben odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével. Az ügyészség a képviselő feljelentése alapján hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt rendelte el a nyomozást.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozásával párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított az ügyben az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak ügyében, mert a BRFK szerint Lengyel Zoltán ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.

(MTI)

Lengyel Zoltán
Lengyel Zoltán
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.