Lengyel Zoltán kilép a Fidesz-frakcióból

Lengyel Zoltán kilép a Fidesz-KDNP frakciószövetségből - értesült a Magyar Televízió (MTV) szerda esti Híradója. Lengyel az őt ért támadásoktól szeretné megóvni a szövetséget.

Az MTV a képviselő ügyvédjétől megtudta: Lengyel Zoltán azzal indokolta a döntését, hogy az őt ért támadásoktól szeretné megóvni a Fidesz-KDNP frakciószövetséget.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője azt mondta, a Fidesz azt követően tud érdemi kommentárt adni, hogy a párt vezetéséből valaki egyáltalán kapcsolatba tudott Lengyel Zoltánnal lépni. Reméli, hogy ez hamarosan megtörténik. Arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról, hogy a képviselő nem keresi a Fidesz vezetését, Cser-Palkovics András azt válaszolta: "keressük Lengyel Zoltánt, szeretnénk vele beszélni az ügyről (...) ezután mondjuk el a véleményüket és azt, hogy esetlegesen milyen lépések következnek az ügyből".

Havasi Bertalan, a Fidesz sajtófőnöke szerdán este mindössze annyit mondott: egyelőre nem kívánják kommentálni a Lengyel Zoltán kilépéséről szóló hírt. Rendőraffér és aktfotó

Az őt ért támadásokon Lengyel valószínűleg  elhíresült afférjára utal a rendőrséggel: fürdőgatyában vezetett autót a lánchídi Alagútnál, amikor igazoltatták. Később dulakodott a rendőrökkel, majd kölcsönösen feljelentették egymást. A vizsgálat még folyik.

A másik, hozzá kapcsolódó és nagy feltűnést keltő ügy az volt, amikor néhány sajtótermékben közzétettek egy fotót, amely állítólag a meztelen képviselőt ábrázolja. A fénykép valódiságát kétségbe vonják, de ez az ügy sem tisztázódott még.

Lengyel Zoltán jogi képviselője, Futó Barnabás a Népszabadságnak megerősítette: Lengyel szeptembertől független képviselő lesz, és e döntéséről a honatya szerdán hivatalosan tájékoztatta a Fidesz-frakciót. Utalt arra, hogy a sajtóban több lejárató szándékú írás, illetve "összemontírozott" fénykép is megjelent Lengyel Zoltánról.

Lengyel Zoltán elképzelhetőnek tartja, hogy "miután tisztázta magát", újra visszaül majd a frakciószövetség soraiba.Részleteket csütörtökön közölnek.

"Nem volt könnyű döntés"

Lengyel Zoltán saját elhatározásából lép ki a Fidesz frakcióból és függetlenként folytatja munkáját a Parlamentben, döntéséről pedig levélben tájékoztatja Navracsics Tibor frakcióvezetőt - a képviselő az MTI-nek szerdán este adott nyilatkozatában emellett arról is beszélt, hogy eddig nem is keresték a Fidesz-frakciótól.
   
Lengyel Zoltán a távirati irodának azt mondta: azért akar kilépni a Fidesz-KDNP frakciószövetségből, hogy az őt ért támadások és "lejáratókampány" ne okozzon kárt a képviselőcsoportnak. "Nem volt könnyű döntés ennyi év után" - fogalmazott a képviselő, aki 2002 májusa óta tagja a Fidesz parlamenti frakciójának.
   
Lengyel Zoltán az elhatározásáról szóló levelet csütörtökön juttatja el Navracsics Tibor frakcióvezetőhöz.
   
A politikus, akiről a múlt héten egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot tettek közzé az interneten, az MTI-nek hangsúlyozta, hogy "saját elhatározásából lép ki a frakcióból, hogy Fidesz-KDNP képviselőcsoportját "ne lehessen semmivel besározni".
   
Lengyel Zoltán kérdésre válaszolva elmondta: független képviselőként továbbra is Fidesz-frakcióval szavaz majd az Országgyűlésben.
   
A politikus ugyanakkor arra a kérdésre, hogy beszélt-e már valakivel a Fideszből a képek megjelenése óta, úgy válaszolt: jelenleg még szabadságon van, és még korábban, a rendőri igazoltással kapcsolatos ügye után meghagyott egy telefonszámot, amin bármikor elérhető a Fidesz-frakció és ügyvédei számára is.
   
- Az ügyvédeimmel napi kapcsolatban vagyok, a frakciótól nem kerestek ezidáig ezen a számon - tette hozzá.
   
A Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András a múlt héten többször is azt nyilatkozta, hogy nem tudják elérni Lengyel Zoltánt, így ameddig nem tudnak vele beszélni, nem kommentálják az ügyet.
  
Lengyel Zoltán a múlt héten beszélt az MTI-nek arról, hogy képmásával való visszaélés miatt indít személyiségi jogi pert a Blikk című napilap és Index hírportál ellen, amiért közzétettek egy állítólag őt ábrázoló meztelen képsorozatot.
   
A múlt héten kedden az Index hírportál ingyenes videómegosztó oldalára került fel egy több fotót bemutató rövid videó, amelynek ismeretlen készítője azt állítja, hogy a képeken Lengyel Zoltán fideszes parlamenti képviselő látható meztelenül. Ezeket a fotókat jelentette meg a Blikk is.
   
A képviselő ügyvédje a képek megjelenése után azt mondta: a fotókat összemontírozták, mert Lengyel Zoltánnak más testalkata van. Budai Gyula azt is kijelentette, hogy több milliós kártérítést követelnek majd a fotókat közlő médiumoktól.

(NOL/MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.