Belfasti járatot indít Budapestről az Aer Lingus

Aer Lingus ír légitársaság 2008. február 25-től közvetlen menetrendszerinti járatot indít az észak-ír főváros, Belfast és Budapest között - jelentette be a légitársaság. Az Aer Lingus már repül Ferihegyre, a Dublin-Budapest útvonalon. Az új belfasti járat a az ír légitársaság belfasti bázisának megnyitásával egy időben indul.

A közel 600 ezer lakosú várost eddig repülővel többek között londoni, párizsi, amszterdami, vagy prágai átszállással lehetett elérni Budapestről. Az ír légitársaság Airbus-320-asai hetente háromszor közlekednek majd Belfast és a magyar főváros között.

A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. közlése szerint az új belfasti járattal tovább erősödik majd a Budapest Airport egyesült királyságbeli kapcsolatrendszere is. Ma öt légitársaság, a British Airways, a Malév, az Easyjet, a Jet2.com és a Wizz Air kínál járatokat két egyesült királyságbeli városba Londonba és Manchesterbe. A Ryanair ír diszkont légitársaság októbertől indítja Ferihegyről a liverpooli, az east midlands-i, a glasgow-i és a bristoli járatait.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.