Krokodil Dundi: hét nap a fán

Hét napot töltött egy eukaliptuszfán kuporogva, és ennek köszönheti életét egy ausztrál cowboy, akit kiéhezett krokodilok hordája támadott meg.

 Az 53 éves férfi viszontagságai azzal kezdődtek, hogy eltévedt a queenslandi sivatagban, leesett a lováról és megsérült, de az állat nem haza, hanem egy krokodiloktól hemzsegő mocsárba vitte gazdáját. A mohó ragadozók elől menekülve szorultságában felmászott a fára. Arra azonban nem számított, hogy egy héten át a lombok között reked, mert a fenevadak a fa tövéből lestek a könnyűnek ígérkező zsákmányra.
   
Csak napközben merészkedett le egy röpke pillanatra, hogy vizet merítsen a közeli mocsárból. "Nem láttam mást belőlük, mint vörösen csillogó szempárokat közvetlenül alattam" - mondta David George, aki az ABC adónak számolt be megmenekülésének körülményeiről kedden.
   
Végül egy helikopterpilóta pillantotta meg a fán az eltűnt családapát, aki állítása szerint egész idő alatt mindössze két nála maradt szendvicset evett.
   
Az egyhetes kényszerdiéta után elfogyasztott első tápláléka, a pilótától kapott csokoládékocka úgy ízlett neki, akár egy "fenséges lakoma".
   
MTI-Panoráma

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.