A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fesztiválja az Andrássy úton

Az Oktogontól a Hősök teréig az európai uniós pályázatokat kezelő Nemzeti Fejlesztési Ügynökség ünnepi rendezvénye foglalja el vasárnap a budapesti Andrássy utat, amelyen egy gyalogoshíd ível majd át a Kodály köröndnél - közölték a szervezők.

Az Andrássy úton öt színpadot állítanak fel, amelyeken a nap folyamán több mint harminc zenei és színházi előadó lép fel.

A Kodály köröndnél gyalogosan átjárható modellhidat hoznak létre, amely az Európai Unióhoz való felzárkózás útját szimbolizálja. A 10 méter hosszú, 1,5 méter széles, 60 centiméteres járófelülettel rendelkező híd körülbelül 2,5 méter magasságban ível majd át az út fölött.

A program célja, hogy felhívja a figyelmet azokra a pályázati lehetőségekre, amelyeket az Új Magyarország Fejlesztési Terv második szakaszában szétosztandó mintegy 7000 milliárd forint kínál - olvasható az összegzésben.

A Hősök terén felállítandó nagyszínpadon popzene szól majd: fellép többek között Tóth Vera, Auth Csilla és a Desperado zenekar. A kisszínpad retroprogramjában a Neoton, Csonka András és Korda György műsora hallható.

A Kodály köröndön dzsessz- és alternatív zenei műsorok szórakoztatják a közönséget: Hevesi Tamás, illetve a Neo koncertje után a Bolyki Brothers, majd Váczi Eszter és a Szörp lép fel.

A kisszínpadon a Győri Nemzeti Színház, valamint Eszményi Viktória és Heilig Gábor mutatja be programját, de lesz talkshow, modern tánc, operett és játék is.

Az Oktogonon álló nagyszínpadon egész vasárnap etno-folk szól, este pedig a Váradi Roma Café ad koncertet.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.