Kevés nagycsalád jut üdülési csekkhez

A kedvezőtlen feltételek miatt alig egytizedét tudták felhasználni a nagycsaládosok a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) által kiírt 500 millió forintos üdülési támogatásnak. Szabó Endre, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke tegnapi sajtótájékoztatóján azt mondta: a pályázati feltételek olyanok voltak, amelyeket a legtöbb nagycsalád nem tudott "teljesíteni".

A pályázati feltételek között nagyon alacsony jövedelemhatár szerepelt és csak munkaviszonyban álló pályázhatott, így a gyesen, gyeden lévők nem. S bár az MNÜA ígéretet tett arra, hogy a fel nem használt keretre új pályázatot írnak ki, a feltételek megváltoztatására azonban nem kaptak garanciákat az alapítványtól.

Az üdülési alapítvány kuratóriumának elnöke, Karácsony Mihály lapunknak kifejtette: azok számára adnak támogatást, akiknek a munkajövedelme nem haladja meg a havi 85 ezer forintot, és legalább három gyermek neveléséről gondoskodnak. Emellett egyre több gazdálkodó szervezet ismeri fel annak lehetőségét, hogy a kedvezményes üdülési csekk segítségével a több gyermeket nevelő munkavállalók esetében akár a család minden tagja részére biztosíthatja a kikapcsolódást. Idén augusztusig már több mint egymillióan jutottak csekkhez ily módon. Kívülük az alapítvány saját forrásából is több ezer alacsony jövedelmű munkavállaló és családtagja üdülését tudta elősegíteni.

Mindazonáltal az MNÜA egyike a Magyarországon működő hatvan civil szervezetnek - emlékeztetett a kuratórium elnöke, aki nem tartja ízlésesnek egymást bírálgatását. Mint mondta: az MNÜA se kéri számon a NOE-n, hogy kiket és miért támogatnak a rendelkezésükre álló 18 millió forintból.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.