Komássy Ákos a VIII. kerületben térne vissza

Visszatér a politikába Komássy Ákos, a Fiatal Baloldal korábbi elnöke. A szocialista politikus egy éve azért vonult vissza, mert egy hivatalos vidéki útján olyan közlekedési balesetet részese volt, amelyben a kocsijában ülő kolléganője is életét vesztette. Döntéséről Juhász Ferenc, az MSZP akkori alelnöke azt mondta: egy politikus akkor válik igazán politikai vezetővé, ha nem csupán egy csoport élén halad, hanem bizonyos értékeket, szabályokat, morális terheket is visel.

Komássy a közelmúltban úgy gondolta: ideje, hogy viszszatérjen a politikába, ezért bejelentkezett az MSZP VIII. kerületi szervezetébe. A 29 éves politikus lapunk megkeresésére azt mondta: újra feltámadt az érdeklődése a politika iránt, ezért a szocialista párt I. kerületi szervezetéből "átigazolt" a józsefvárosiba. Olyan közösséget keresett, amelynek jó a híre, s ahol sok barátja is van. Azt találgatásnak nevezte, hogy képviselői ambíciói lennének. Mint mondta: sok tehetséges fiatal van a VIII. kerületben, akik közül sokan megmérettetik magukat a választásokon. Cáfolta, hogy azzal a szándékkal jelentkezett át, hogy megpályázza az egyéni képviselői mandátumot, hiszen a kerületet olyan szocialista honatyák képviselik a parlamentben, mint Szabó Zoltán és Hárs Gábor. Felvetésünkre, hogy Hárs Gábor szakterülete - Komássyhoz hasonlóan - a külpolitika, s vélhetően ezért kelt lábra az a hír, hogy az ő helyét nézte ki magának, úgy reagált: soha nem volt célja a rivalizálás Hárs Gáborral, aki többször fölényesen nyert a kerületben, s akivel jó a viszonya.

Hárs Gábor megerősítette, hogy Komássy Ákos tavasszal kérte felvételét a kerületi szervezetbe, de - mint mondta - mindeddig nem volt alkalom arra, hogy beszéljenek egymással. Természetesnek tartja, hogy vannak fiatalok, akik politikusi pályára készülnek, de - mint fogalmazott - minden hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk - kivéve, ha felrobbantják.

Komássy Ákos egyébként jelenleg a Miniszterelnöki Hivatal kül- és biztonságpolitikai főosztályán dolgozik, Kiss Péter kancellárminiszter politikai tanácsadója. Korábban Medgyessy Péter miniszterelnök személyi titkára volt, majd kül- és biztonságpolitikai főtanácsadójaként is dolgozott. Politikai tevékenységét 1997-ben Tóbiás József BIT-elnöksége alatt kezdte, a nemzetközi kapcsolatok területén. Alapító tagja volt a Fiatal Baloldalnak.

Komássy jó közösséget keresett
Komássy jó közösséget keresett
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.