Császártöltés: hamis bizonyítványok

Közokirat-hamisítás bűntettében vádemelést javasol a rendőrség a császártöltési gondozási központ főnővére és az idősek otthona vezetője - a helyi polgármester felesége - ellen, mert hamis a munkakörük betöltéséhez szükséges bizonyítványuk.

Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, tavaszszal nyomozás indult a Bács-Kiskun megyei Császártöltés gondozási központjának főnővére, T. Andrea, és az idősek otthona vezetője, F. Józsefné ellen, mert a gyanú szerint mindkettőjük esetében hamis a munkakörük betöltéséhez szükséges bizonyítvány. A főnővér a munkahelyén leadott bizonyítvány szerint 1996-ban szerzett érettségit a bajai Türr István Szakközépiskolában. Az intézmény tájékoztatása szerint a bizonyítvány formai és tartalmi jegyekben is eltért az iskola akkori bizonyítványaitól, valamint a kiadás napján nem tartottak érettségit. Az idősek otthona vezetője az önkormányzati fenntartású gondozóközpont három évvel ezelőtti megnyitásakor türelmi időt kapott a képviselő-testülettől, hogy a szakképesítéshez szükséges tanulmányait befejezhesse. Az asszony a képzést Bácsborsodon, a kecskeméti Szent-Györgyi Albert szakközépiskola kihelyezett tagozatán kezdte meg, majd 2004 októberében a betegségére hivatkozva levélben kérte a szakvizsga elhalasztását. A 2005. július 23-án kelt bizonyítványa szerint szociális szervező- gondozó szakképesítést szerzett a fővárosi Kossuth Zsuzsanna humán szakképző iskolában. Az iskola nyilvántartásában nem szerepel F. Józsefné neve.

A napokban lezárult az ügy nyomozása, és a rendőrség mindkét asszony esetében közokirat-hamisítás bűntettében küldte meg vádjavaslatát a Kiskőrösi Városi Ügyészségre - közölte érdeklődésünkre Nánási László, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség vezetője.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.