Hirosima-napi demonstráció az amerikai nagykövetség előtt

Több száz aktivista performanszával úgynevezett "die-in"-t szerveznek a budapesti Szabadság téren, az USA nagykövetsége előtt 2007. augusztus 6-án, a hirosimai atomtámadás 62. évforulóján 18 órai kezdettel a Humanista Mozgalom, az ATTAC Magyarország, a Magyar Szociális Fórum Hálózat és a Bocs Alapítvány.

1945-ben a Hirosimára és Nagaszakira dobott két atombomba több mint 180 000 áldozatot követelt. Jelenleg körülbelül 27 000 atomtöltet van a világon, amelyekkel többszörösen elpusztítható az emberiség és a Föld teljes ökoszisztémája. Augusztus 6-án, a hirosimai atomtámadás évfordulóján, több száz ember jelképesen "meghal" a Szabadság téren, az Egyesült Államok nagykövetsége előtt. A média felé az iraki háború kezdete óta az az elvárás, hogy ne mutassa meg a nyugati fegyverek áldozatait. Mi néhány percig a földön fekve emlékeztetünk mindenkit arra, hogy mi a háborús politika következménye - olvasható a Humanista Mozgalom sajtóközleményében

A Hirosima-napi esemény szervezői: Humanista Mozgalom, ATTAC Magyarország, Bocs Alapítvány, Magyar Szociális Fórum Hálózat (benne: Állástalan Diplomások Országos Bizottsága, ATTAC Magyarország Egyesület, Baloldali Alternatíva Egyesület, Borsodi Civilek Közéleti Szövetsége, Baloldali Együttműködési Tanács, Civil International Polgári Liga, Civil Parlament, Gondolkodjunk Együtt internetes folyóirat szerkesztősége, Ferencvárosi Munkás Szabadidő Egylet, Haladó Erők Fórum, Kádár János Baráti Kör, Kézfogás újság szerkesztősége, Magyar Antifasiszta Liga, Magyar Cigányok Antifasiszta Szervezete, Magyarországi Munkáspárt 2006, Magyar Szocialista Munkáspárt, Magyarországi Vad- és Élőhelyvédelmi Egyesület, Marx Károly Társaság, Munkanélküliek és Álláskeresők Budapesti és Regionális Egyesülete, Társadalmi Demokráciáért Mozgalom, Világszabadság internetes folyóirat szerkesztősége)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.