Kármán-ügy: visszavont nyomravezetői díj

A rendőrség visszavonta a Kármán Irén újságírónő ügyében kitűzött nyomravezetői díjat - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője. Csontos Stefánia hozzáfűzte, hogy "a nyomozás adatai alapján megállapítható tényállással, annak tárgyi súlyával aránytalan a korábban kitűzött nyomravezetői díj, így annak fenntartása nem indokolt". A rendőrség a nyomozást tovább folytatja.

Emlékeztetőül: az újságírót - aki az 1990-es évek olajszőkítési ügyeivel foglalkozott - elmondása szerint június 22-én éjszaka Pesterzsébeten ütötték le és tuszkolták be egy kocsiba, majd brutálisan megverték, és összekötözve a lágymányosi Duna-parton hagyták. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés miatt indított nyomozást, és ötmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.

A nyomozást végző NNI a múlt hónapban jelentette be: a beszerzett bizonyítékok alapján megállapítható, hogy Kármán Irént nem ott, nem akkor és nem úgy bántalmazták, ahogy korábban vallomásában elmondta. Mint mondta, a nyomozás adatai - a biztonsági kamerák felvételei és a szakértői jelentések - szerint megállapítható, hogy az újságírónőt bántalmazták ugyan, a sérülései pedig valóban idegen kéztől származnak, de az elkövetés helye, ideje, módja nem az, amit ő állít.

Háttérbe szorult ugyanakkor a rendőrségi nyomozás során az eset indítékainak vizsgálata, mert - a részben az újságíró által megjelölt tanúk kihallgatása során - nem merült föl adat arra, hogy munkájából fakadóan bántalmazták volna.

Pelle Andrea, Kármán Irén ügyvédje az MTI-nek azt mondta: a rendőrség érdemben nem cáfolta meg az ügyfele által elmondottakat, hiszen a térfigyelő kamera felvétele rossz minőségű, és az időpont és a haladási irány alapján számára egyértelmű, hogy azon nem Kármán Irén látható. Kármán Irén pedig azt közölte: vállalja a hazugságvizsgálatot az ügyben.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.