Művészetek Völgye: "teltházas" programok, tízezrek a falvakban

A Művészetek Völgyébe látogatókat nem riasztotta el a péntekre megérkezett esős, hűvös idő, "teltházzal mennek" a programok, tízezrek vannak a hat faluban - mondta Márta István fesztiváligazgató.

 

A rossz idő miatt néhány szabadtéri műsort kellett "bevinni" zárt helyre, így sajnos kevesebben láthatták az adott programot - tette hozzá.

Pulán például a Jelenkor-beszélgetések íróvendégeire naponta legalább kétszázan kíváncsiak a Bárka-kertben, pénteken azonban a faluház kis termébe zsúfolódtak az érdeklődők Nádasdy Ádám írót hallgatva, sokan csak a folyosó és a bejárat előterének hangszóróiból értesülhettek arról, mi zajlik odabent - mondta Márta István.

Az igazgató hangsúlyozta: válságstáb már nincs, program anyagi okok miatt biztosan nem marad el. Tény: a másfél kilométer hosszú kapolcsi főutcán végig két sorban állnak a parkoló autók, közöttük alig fér el a "cammogva" haladó kocsisor - a falun több mint félóra alatt lehet átjutni -, s ezrek sétálnak az utcákon, tereken. A kertekben is autók vagy sátrak állnak, minden más szabad területen árusok, sütödések, kifőzdések telepedtek meg, azoknál is "teltház" van. Sokaknak nagy üzlet a Völgy - jegyezte meg az igazgató.  

Márta István a pénteki programok közül kiemelte Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla kapolcsi fellépését, hangsúlyozva, hogy a 22 órakor kezdődő dzsesszesten ő is feltétlenül ott lesz. Közlése szerint a beregszászi Illyés Gyula Színház péntek esti Liliomfi előadására már délután kisebb tömeg gyűlt össze, míg Öcsön, a kőfejtőben Saban Bajramovic szerb énekes, muzsikus és a francia Electric Bazar együttes lép fel késő este.

Pulán a Kispál és a borz zenekar ugyancsak késő esti fellépésére gyűlik a tömeg, Monostorapátiban, a rockszínpadon 21 órától a Vadfruttik együttes játszik, majd Jamie Winchester és Hrutka Róbert zenél, a sztárvendég Für Anikó színművész.

A Művészetek Völgyébe látogatott pénteken Kóka János gazdasági miniszter is, aki - mint azt Márta István az MTI-nek elmondta - "szigorúan magánemberként" vett részt néhány programon. A fesztiváligazgató hangsúlyozta, hogy a miniszterrel folytatott beszélgetésen nem esett szó támogatási, pénzügyi kérdésekről.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.