Esélyegyenlőségi nap a hátrányos helyzetű emberek számára Nyíregyházán

Az összefogás jegyében esélyegyenlőségi napot rendeznek szombaton Nyíregyházán, ahol a hátrányos helyzetű emberek helyzetére hívják fel a figyelmet.

Az egész napos rendezvény figyelemfelhívó felvonulással kezdődik, a belvárosi könyvtár elől indulnak a résztvevők a helyszínre, a NyírPláza melletti parkolóba - mondta a helyi Esélyek Háza igazgatója, Herczku Tünde.

Kiemelte: az Egyenlő esélyt mindenkinek napon több mint tíz országos, regionális, megyei és helyi érdekvédelmi civilszervezet is részt vesz, akiknek az összefogását szeretnék elérni a jobb eredmények érdekében. Jelenleg még külön-külön tevékenykedve látják el érdekvédelmi feladatukat a különböző szerveződések, pedig együttműködve többre lennének képesek a hátrányok leküzdésében.

A nyíregyházi rendezvény az együttműködés kialakítását szolgálja, ahol csapatépítő tréninget is tartanak - játékos vetélkedő keretében - az érintetteknek. Az összefogás napján több fórumot is rendeznek, ahol az esélyegyenlőség helyzete, az előbbre lépés feladatai szerepelnek napirenden.

Herczku Tünde megemlítette, hogy a résztvevők tájékozódhatnak például a készülő európai uniós szociális törvényről, az érdekvédelmi szervezetek bemutatják szolgáltatásaikat, programjaikat, s az esélyegyenlőségi napot kulturális rendezvények egészítik ki.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.