Hopp-Parádé Győrött: ugrógála Somoskő és Salgotarján hangulatában

Hopp-Parádé néven első alkalommal rendeznek ugrógálát szeptember 16-án 13 órától Győrött, a Rába Quelle fürdő előtti parkolóban. A látványos show-elemekkel tűzdelt, félnapos, ingyenes szabadtéri rendezvény középpontjában a gravitáció legyőzése áll.

"A verseny reflektorfényében a gravitáció leküzdése áll. A viadal fénypontja a női magasugrás lesz, a világ legjobb hat sportolója közül kettő Győrött szerepel, de férfi rúdugrásban is várunk atlétákat. Látványosnak ígérkezik a gála, hiszen az élmény sokkal testközelibb lesz, mint például egy hatalmas csarnokban. Zsákolóbajnokság, sportakrobatika és 'ugord át magad' elnevezésű versenyszám is helyet kap a programban. Keressük a legmagasabb magyar embert is, aki annyi ezer forintot kap, ahány centiméter magas" - mondta az esemény sajtótájékoztatóján Somogyi János ötletgazda és főszervező, egykori magyar-bajnok magasugró, hozzátéve: évente szeretnék megrendezni a Hopp-Parádét, amelynek korábban Salgótarján és Somoskő volt a házigazdája.

"Nagyon örülök ennek a kezdeményezésnek, Nyugat-Európában már nagy tradíciója van az ilyen jellegű versenyeknek. A nagy stadionokban rendezett viadalokhoz képest ez sokkal hangulatosabbnak ígérkezik, ilyenkor a szurkolók csak ránk figyelnek. Tizenegy éve veretlen vagyok Magyarországon, nyilván ezt szeretném is megőrizni. A gálán összecsaphatok a győri riválisommal, Babos Ritával, biztosan nagy kihívás lesz számára is a verseny. Az egyik célunk, hogy megismertessük és megkedveltessük a gyerekekkel az atlétikát, amely egyébként alapsportágnak számít" - nyilatkozta a tizenegyszeres magyar bajnok Győrffy Dóra.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.