Végre! Jancsó!

Kapa-Pepe-sorozat (Navigátor film-Leon film)

Ez az, valahogy így illene kiadni az összes magyar filmet DVD-n, ahogy a Kapa-Pepe-sorozat eddig megjelent darabjait, azaz az "újhullámos" Jancsó Miklós-életművet. Ezeket filmeket látni, birtokolni kell, már csak azért is, mert Jancsó a filmtörténet egyik utolsó nagy öregje - a héten meghalt Bergmann és Antonioni kongeniális társa -, és személyes módon értelmezte a szép új világot, a rendszerváltás után Magyarországot. És ne feledkezzünk el a két zseniális színészről, Mucsi Zoltánról és Scherer Péterről, akik részben (?) magukat alakítják.

De a filmeken túl, miért is vagyok ilyen lelkes? Mert végre nem a minimalista, "sika-kasza-léc" elv által vezérelve dolgozott a két kiadó, minőséget kaptunk. A Nekem lámpást adott a kezembe az Úr Pesten például limitált slipcase verzióban is kijött, a tokon túl meg kapunk két dedikált fotót, mind a 400 darabot maga Miki bácsi szignózta. De az alapváltozat így is számos extrát ad.

A sorozat eddig megjelent további darabjai - Anyád! A szúnyogok!, Utolsó vacsora az Arabs szürkénél -, hasonlóan bőkezűek az extrák terén. Kapunk igazi, hamisítatlan Kapa-Pepe-kommetárt és interjút, de portréfilmet is az idős mesterről.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.