A Keselyű repülni készül

A Real Madrid labdarú-gócsapatának korábbi sztárjait szeretné vendégül látni várossá avatása alkalmából a Vas megyei Bük: ha minden a tervek szerint alakul, akkor szeptemberben Butragueno, Hierro, Santillana és Alfonso is pályára lép a magyar öregfiúk válogatottja ellen.

Zalaegerszeg

Nagyszabású futballgálával ünnepelné meg várossá avatását a Vas megyei Bük: a tervek szerint szeptember 9-én a Real Madrid - világhírű futballistákat felvonultató - öregfiúkcsapata játszana a hazai "veteránokkal." A meccs ötlete Szendrei Józseftől, a remek madridi kapcsolatokkal rendelkező, korábbi kiváló válogatott kapuvédőtől származik, akire ma is szívesen emlékeznek Malagában és Cadizban, abban a két városban, ahol hosszú évekig profiskodott. Az itthon Csámpinak, odakinn Pepének becézett sportember tudósítónknak elmondta: gyakran megfordul Bükön, többször vett részt ott edzőtáborokban, így amikor hallotta, hogy júliusban városi címet kapott a település, nyomban felkereste a futballgála ötletével a helyi önkormányzatot, s a polgármester azonnal a támogatásáról biztosította. Szendrei ezután felvette a kapcsolatot a madridi klub vezetésével, s megkezdődtek a tárgyalások arról, hogy mikor tudnák megrendezni a meccset.

Szendrei József elmondta: végleges megállapodás még nincs az ügyben, de a tárgyalások biztatóan haladnak, így jó esély van arra, hogy szeptember 9-én létrejöhet a gála. Olyan világhírű spanyol futballlegendákat láthat a büki közönség, mint Butragueno - aki ritkaság számba menő gólérzékenységéről kapta a Keselyű becenevet -, a remek védő, Hierro, aztán Santillana, vagy éppen Alfonso. Ezek a nevek ma is remekül csengenek a magyar futballrajongók fülében, sok emlékezetes derbi fűződik a madridi klasszisok nevéhez. Szendrei József hozzátette: a spanyol veteránok még mindig heti két edzést tartanak, vagyis "nemcsak sétálgatni és passzolgatni fognak, hanem valódi futballt mutatnak be."

Horváth Lajos, Bük polgármestere tudósítónk érdeklődésére megemlítette: örömmel fogadnák a világklasszisokat, az azonban gondot okoz, hogy a településnek kellene állnia a spanyol labdarúgók utazásának és szállásának költségeit. Hozzátette: az önkormányzat ezt az összeget egyedül nem tudja állni, ezért szponzorokat keresnek. Horváth Lajos nem kívánta elmondani, mekkora összegről van szó, azt azonban közölte: egy-másfél héten belül eldől, előteremthetik-e a szükséges pénzt, s játszanak-e spanyol futball-legendák Bükön.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.