Megáll az ütő

Alessandro Pissilli olasz sportoló fennakadt egy doppingellenőrzésen. A június 29-i torinói versenyen vettek tőle mintát, és szervezetében finaszterid nyomaira bukkantak.

A készítményt hajhullás ellen használják és nem minősül teljesítményfokozónak; viszont szerepel a doppinglistán, mert alkalmas más anyagok "elfedésére". Közlésre sem érdemes, már-már hétköznapi hír, a Tour de France befejezése után néhány nappal különösen az. Mégis megér néhány sort.

Alessandro Pissilli ugyanis golfjátékos.

Mindezt feldolgozandó többféle lehetőség közül választhatunk. Legelébb is összecsaphatjuk a kezünket, hogy atyavilág, már a golfozók is!? Aztán némiképp lehiggadva azt kérdezhetjük a hozzánk legközelebb ülőtől: amennyiben Pissilli nem kopasz, ellenkezőleg, hajkoronája sűrű, és még csak nem is hullik, akkor minek a reményében nyúlt a tiltólistán lévő szerhez? Vajon mit akart elfedni? Nagyobbat ugyanis nem suhinthatott tőle, a lyukak közötti gyalogtúrát sem bírta jobban, a kézremegése sem szűnhetett meg varázsütésre. Botor módon egyszerűen csak bízott benne, hogy a finaszterid hatására jobbak lesznek az eredményei?

Alessandro Pissilli szerény 46. az aktuális olasz rangsorban, efölötti búsongása akár magyarázat is lehet elkeseredett cselekedetére. Profi létére még csak jól sem keres, az idei bevétele eddig 962 euró; az első helyezett Francesco Molinari 350 391-nél tart. Mármost hogy Pissillit globálisan is el tudjuk helyezni, elárulom: Molinari pillanatnyilag a 155. a világranglistán. Képzelhetik, hol foglalna helyet Pissilli, ha egyáltalán tudnák, hogy kicsoda.

Bevallom, a doppingoló parasportolók és az amatőr kokszolók világában engem már az sem ütne szíven, ha sakkozót csípnének nyakon. Ezek után magamat sem értem, miért reménykedem naivan abban, hogy Pissilli mégis csak kopaszodik.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.