Pécs: pazarlás vagy bűntett

A pécsi közgyűlés szeptemberben - takarékossági okokból - holdingba integrálja a város 17 önkormányzati cégét. A holding a Pécsi Városüzemelési és Vagyonkezelő (PVV) Zrt. köré szerveződik majd. Ez a részvénytársaság az elmúlt években több százmilliós nyereséget ért el.

A közelmúltban a PVV vezérigazgatója - közös megegyezéssel - megvált a cégtől. Távozásában szerepet játszott a PVV Zrt. néhány sikertelen üzlete. Ilyen volt például az az ingatlanvásárlás, amikor a cég az egyik ipartelepen 120 millióért vásárolt meg egy épületegyüttest, amit aztán a zrt. idén 80 millióért értékesített. Vitatott üzlete a cégnek az is, amikor tavaly novemberben egy újonnan emelt belvárosi épület mélygarázsában a cég megvett 134 gépkocsibeállót. A részvénytársaság ezért 317 milliót fizetett. Soó László, a PVV vezérigazgató-helyettese szerint ez a befektetés 6-7 év alatt megtérülhet a gépkocsibeállók bérbeadásával. A PVV az elmúlt télen 140 millió forintot fizetett hóeltakarításra egy helyi vállalkozásnak, miközben az enyhe tél miatt ez a munka kevesebb pénzből is elvégezhető lett volna.

A megyei rendőr-főkapitányságon egy pécsi polgár feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, mert szerinte a PVV-nél megvalósult a jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette.

l Pécs önkormányzata a városi közgyűlés keddi ülésén döntött az Európai Fejlesztési Bank nyújtotta 39 millió eurós, azaz mintegy 10 milliárd forintos hitelkeret felhasználásáról. - A pénzből fedezzük az Európa kulturális fővárosa (EKF)-program nagyberuházásainak megvalósításához szükséges 10 százalék önerőt, és fejlesztésekre költhetünk: belterületi utak felújítására, a pogányi reptér kifutópályájának meghosszabbítására és a világörökségi zónák kiterjesztésére - mondta Tasnádi Péter polgármester.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.