Béndek József határőr karrierje véget ért?

Miután az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium felső vezetése két hete „megfeddte” az m1 Kék fény című műsorában tett nyilatkozatáért, a tárcánál ma már szinte tényként kezelik, hogy Béndek József altábornagy, a ma még önálló határőrség országos parancsnoka, a rendőrség és a határőrség integrációja után biztosan nem lesz az új szervezet parancsnok-helyettese.


Úgy tudjuk, már keresik az 51 éves tábornok új „munkahelyét”; ha a közszolgálatban marad, akkor nagy valószínűséggel konzulként, vagy attaséként szolgálat tovább, de az sem kizárt, hogy korkedvezménnyel nyugdíjazzák.

A Népszava kedden úgy idézte föl a tábornoknak a Kék fényben tett nyilatkozatát, hogy Béndek szerint a határőrség állománya többségben negatív érzésekkel fogadja a testület beolvasztását a rendőrségbe. A határőrség ugyanis – folytatta – nagyságrendekkel jobb állapotban van, mint az utóbbi időben erősen megtépázott tekintélyű és hatékonyságú rendőrség.

Úgy tudjuk, ez a mondat háborította fel a minisztérium vezetőit olyannyira, hogy zárt ajtók mögött Takács Albert miniszter meg is kérdezte Béndeket: „hogyan képzeli el a jövőjét”.

A tábornok állítólag mindössze azt válaszolta: ajánljanak neki valamit. A Népszabadság érdeklődésére az éppen szabadságát töltő Bendék József azt mondta: nem foglalkozik az üggyel. Rengeteg dolga van, s ő pontosan tudja, mit mondott a sajtóban egy hét után felemlegetett nyilatkozatában; nála a kazetta, amely az első szótól az utolsóig tartalmazza az inkriminált beszélgetést.

Béndek József
Béndek József
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.