Szekeres Imre egy Árpád-sávos zászló eltávolítását kéri

A honvédelmi miniszter nyílt levélben kéri Budakeszi polgármesterét, hogy vonják le azt az Árpád-sávos zászlót, amely a településen látható egy emlékmű mellett.

„Tisztelt Polgármester Úr! Olvasva a nol.hu-n megjelent cikket az Árpád-sávos zászló kitűzéséről tiltakozásomat fejezzem ki, mert Magyarország Köztársaság, demokratikus köztársaság. Nincs helye olyan szimbólumoknak, amik gyűlöletet keltenek, és remélem soha nem tér vissza az az idő, amit jelképez: a nyilas uralom.” – olvasható a honvédelmi miniszter nyílt levelében.

Megkérdeztük Tagai István polgármestert, mit szól a zászlóhoz, ám ő sürgető teendőire tekintettel nem óhajtott nyilatkozni.

„Nem Budakeszin lakom, de sokat megfordulok, átutazom a városon. Élnek ott barátaim, ismerőseim. Velük együtt kérem Önt: távolítsa el a zászlót, és az önkormányzat határolódjon el a szélsőséges véleményt képviselőktől.” – hangzik Szekeres Imre nyílt levele.

A honvédelmi miniszter levelében felajánlja, hogy részt venne olyan vitákon, amit a szélsőséges jelenségek elleni elhatárolódáshoz szükséges.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.