Lemondásra szólítja fel Vác polgármesterét az ellenzék

Vác szocialista polgármestere a helyi ellenzék szerint cselekedeteivel, kijelentéseivel lejáratja a várost és ezzel alkalmatlanná vált posztjára - közölte a Jobboldali Összefogás Frakció tagja.

Fördős Attila elmondta, hogy a polgármester, "húzzanak el a büdös francba" megjegyzésével váltotta ki mások felháborodását, amikor a szomszédos Csöreg község gyerekeinek beiskoláztatásáról volt szó.

Egy alapítvány ugyanis feljelentette, mert szerinte a Váci iskolába beiratkozni szándékozó, részben roma származású gyerekek visszautasítása mögött a kisebbség egyenlőséghez való jogát sérti. Ezzel a kijelentésével és az elmúlt 10 hónapban sorozatban elkövetett botrányokat előidéző, a demokrácia szabályait felrúgó intézkedéseivel méltatlanná vált a város vezetésére.

Csöreg még 2002-ben levált Sződről, ám az önálló életnek azóta sincsenek meg a feltételei. Hiányzik például a saját iskola, ezért az alsó tagozatos tanulók nagy része váci intézményekben tanul. Fördős Attila állítása szerint a polgármester már két évvel ezelőtt ahhoz a feltételhez kötötte a csöregi kisiskolások befogadását, ha a község eláll a váciak kommunális hulladékát befogadó szeméttelep bezárásától. Ez a gyerekek jogaival visszaélő zsarolást jelenti, ami elfogadhatatlan - tette hozzá.

Bóth János váci polgármester elmondta: nem kíván lemondani. Az ellene támadásként használt kifejezés stílusáért elnézést kért, ám tartalmával továbbra is egyetért, mert elsősorban Vác érdekeit tartja szem előtt. A szomszédos településről jelenleg is 91 gyerek jár iskolába Vácra, a további kérdéses 29 tanuló befogadása már nehézségekbe ütközhet. Az alapítvány feljelentése pedig minden alapot nélkülöz - emelte ki. Éppen ő járt el a csöregi iskolagondok megoldásához plusz források előteremtéséért - mondta.

A polgármester az ellene felhozott vádakat politikai indíttatásúaknak nevezte, szerinte érdemi munka helyett éppen, hogy az ellenzék kelt sorozatban botrányokat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.