Tour: Mayo is lebukott

Pozitív lett Iban Mayo doppingtesztje a vasárnap befejeződött Tour de France-on. A spanyol kereksnél EPO használatát mutatták ki.

Az eredményről a nemzetközi szövetség (UCI) értesítette a 29 éves versenyző csapatát, a Saunier Duvalt, amelynek vezetői azonnali hatállyal felfüggesztették engedélyét, s egyben jelezték, amennyiben a B-próba is megerősíti az első teszt eredményét, kizárja a kerekest a csapatból. Mayóra kétéves eltiltás vár.

A múlt keddi pihenőnapon ellenőrzött Mayo, aki a botrányoktól kísért francia körversenyen a 16. helyen végzett, a harmadik lebukott az idei Touron. Előtte a kazah Alekszandr Vinokurov és az olasz Cristia Moreni doppingtesztje lett pozitív.

Egy hacker Rasmussen e-mailjeit árulja

Egy hacker felajánlotta a B.T. című dán bulvárlapnak, hogy eladja a Tour-ról visszaléptetett Michael Rasmussen internetes levelezését. Ezt az újság sportrovatának vezetője árulta el. Peter Brüchmann egyben jelezte, hogy visszautasították a hacker ajánlatát, ám az illető elmondta nekik, hogy mindenképpen nyilvánosságra akarja hozatni a Touron sokáig vezető kerekes e-mailjeit, amelyből kiderül, hogy hol tartózkodott júniusban.

Sinkewitz lemondott a B-próbáról

Patrik Sinkewitz lemondott arról, hogy nyilvánosságra hozzák B-próbájának eredményét. A 26 éves német kerékpárost június 8-án ellenőrizték, s a teszt magas tesztoszteronszintet mutatott ki nála. Sinkewitz a Tour nyolcadik szakasz után ütközött egy nézővel, súlyos arcsérüléssel kórházba került, műteni is kellett. Ezután derült ki, hogy még a francia körverseny előtt doppingolt. Csapata, a T-Mobile felfüggesztette versenyző engedélyét, az eset kapcsán a német állami ARD és ZDF televízióadó pedig bejelentette: amíg Sinkewitz ügye nem tisztázódik, addig nem számol be a Tour de France híreiről.

(forrás: MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.