Rendőrök dulakodtak a mohácsi benzinkútnál?

A mohácsi Kubatov Zoltán feljelentést tesz három helybéli rendőr ellen, mivel - állítása szerint - bántalmazták őt és barátnőjét. A 19 éves fiatalember tudósítónknak elmondta: az incidens péntek este történt. Kubatov autójával az egyik mohácsi benzinkúthoz gurult, s annak parkolójában három szabadidős rendőr időzött. Egyikük szidalmazni kezdte Kubatovot, mondván, hogy a fiatalember aznap délelőtt csúnyán beszélt az ő apjával. A vita elfajult, a három rendőr kirángatta Kubatovot a kocsijából, többször megrúgták, s megütötték a segítségére siető barátnőjét is. Kubatovék elhajtottak a benzinkúttól, ám egy órával később a fiatalember és három rokona otthonában kereste fel a rendőrt és szüleit, s akkor újabb vita robbant ki, aminek a - szomszédok által riasztott - rendőrjárőr érkezése vetett véget.

Gál Vilmos, a mohácsi rendőrkapitányság vezetője kérdésünkre válaszolva elmondta: mivel az ügyben rendőrök is érintettek, a kapitányság nem indíthat vizsgálatot. A járőrök által készített jelentést a kapitányság vezetője tegnap továbbította a vizsgálatban illetékes Pécsi Nyomozó Ügyészséghez. Mindemellett Gál Vilmos beszélt a három rendőrrel, s ők tagadják Kubatov Zoltán vádjait. Szerintük a fiatalember provokálta ugyan őket a benzinkútnál, ám ők ennek ellenére nem bántalmazták. Az esetnek semleges tanúja nincs, a dulakodás kiesett a benzinkút kamerájának látószögéből.

Kubatov Zoltán ma akar feljelentést tenni az ügyészségen. A fiatalember jogi segítséget kért a mohácsi cigány kisebbségi önkormányzattól. Mint megtudtuk, Kubatov látleletet vetetett sérüléseiről: a mohácsi kórházban nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat és zúzódásokat találtak a testén.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.