Emberrablás miatt vádat emeltek rendőrök ellen Szabolcsban

Az ügyészség befejezte a nyomozást és vádat emelt a kisvárdai emberrablási ügyben, amelynek három rendőr vádlottja is van - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

 

A Nyíregyházi Nyomozó Ügyészség összesen nyolc ember ellen nyújtott be vádiratot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon, a vádlottak közül hárman a kisvárdai rendőrkapitányságon teljesítenek szolgálatot - mondta Szilágyi László.

Hozzátette: az emberrablással vádolt rendőrök és társaik közül heten lakhelyelhagyási tilalom mellett várják a tárgyalást.

A szóvivő ügyész tájékoztatása szerint a hivatali visszaéléssel és bűnpártolással vádolt nyolcadik gyanúsított szabadlábon védekezhet.

A három rendőr és az öt civil csempészcigaretta értékesítésével kapcsolatban követett el emberrablást még májusban.

Egy olyan társaság tagjai voltak, amelyet egy másik banda átvert, dohányáru helyett papírral kitömött cigarettadobozokat adtak el nekik.

A becsapottak kárukat úgy próbálták meg behajtani, hogy túszul ejtették a másik banda egyik tagját, és szabadon bocsátásáért 300 ezer forintot követeltek a rokonaitól, akik azonban értesítették a rendőrséget.

A rendőrök a váltságdíj átadásakor négy embert elfogtak, majd további négy gyanúsított került őrizetbe a megindult nyomozás során.

 

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.