Schwarzenegger az amerikai elnök bújtatott kritikájával ünnepelte születésnapját

Javuljon Amerika reputációja a világban - ezt kívánta 60. születésnapján Arnold Schwarzenegger, filmsztárból lett kaliforniai kormányzó fogadott hazájának.

"Az a kívánságom, hogy ez a hatalmas ország ismét érje el azt az elismerést, amit egykor megkapott. Jelenleg ez nincs így. Remélem hamarosan sok változás következik" - mondta az Ausztriából származó Schwarzeneger Sacramentóban a Kronen Zeitung című bécsi napilapnak. A politikai pályára lépett világsztár elmondta, hogy nem érzi magát 60 évesnek, és korához képest "káprázatosan" jól van.

"Az életkor csak számokat jelent a születési anyakönyvi kivonaton. Az a fontos, hogy mit bír az ember feje és a teste, és nekem még mindkettő sokat bír" - nyugtatta meg a sajtót Schwarzenegger, aki hétfőn ünnepli születésnapját.A testépítőként a világ elé lépett osztrák, aki elismert akciósztárrá küzdötte fel magát, 1984-ben kapott amerikai állampolgárságot.

Peter Urdl, az osztrák Thal falu polgármestere azt az eredeti utcaszámot küldte a város híres szülöttjének ajándékba, amely szülőházán díszelgett 1947. július 30-án, Schwarzenegger születése napján. "Ez az övé. Itt senki sem kaphatja meg többé ezt a számot" - szögezte le a polgármester.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.