Tekertek még

Véget ért minden idők alighanem legbotrányosabb Tour de France-a: ha ez még fontos egyáltalán, a végső győzelmet a spanyol Alberto Contador szerezte meg. A tegnapi, utolsó, Marcoussis és Párizs közötti, 146 kilométeres etapot az olasz Daniele Bennati teljesítette a leggyorsabban (szombaton az amerikai Levi Leipheimer ért el szakaszelsőséget), ugyanakkor a hagyományos, Champs-Élysées-nél tartott befutó - noha az eseményt szépszámú publikum tekintette meg - nem az ünnepről szólt...

A doppingtól átitatott vetélkedő utolsó két napján is sorjáztak az információk. Mindenekelőtt az MTI azt jelentette, hogy Alekszandr Vinokurov - kedden lebukott - kazah versenyző úgynevezett B próbája is pozitív eredményt hozott; vérmintájának elemzése során tiltott homológ transzfúziós eljárást állapítottak meg a szakértők.

Időközben Patrice Clerc, a Tourt szervező cég tulajdonosa - alkalmatlanságra hivatkozva - lemondásra szólította fel a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) elnökét; a megszólított, Pat McQuaid úgy reagált, hogy a vád "nevetséges".

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.