Neo Center Kispest kapujában

Két év múlva megnyílhat kispest kapujában a Neo Center bevásárlóközpont, irodaház, sport- és szórakoztatóközpont.

Beépül végre a Határ úti metróállomás melletti, többhektáros bontásterület Kispest kapujában, az Europarkkal átellenben. A Neo Center több épületből álló irodaház, bevásárló- és sportközpont lesz.

A területet negyedmilliárd forintért adta el a kispesti önkormányzat a Mid-Reál Invest Kft.-nek még 1995-ben, azóta az ott álló kertes házakat lebontották, de sokáig nem épült a helyükön semmi. Az 1995-ös tervek szerint egy kulturális, kereskedelmi, szórakoztató-központ létesült volna, soktermes multiplex mozival, ám ahogy telt az idő, egyre kevésbé tűnt gazdaságosnak ezt megépíteni. A Mid-Reál, amely maga is a Whitestone Investment Consulting. projektcége, most a londoni székhelyű Chayton Capital LLP befektetési alapkezelő partnereként építi meg a 40 ezer négyzetméteres élménycentrumot. Sajtóirodájuk szerint őszre szerezhetik meg az építési engedélyt a Neo Centerre, mely 2009 elején nyílna meg.

A komplexum egy helyen kínál lehetőséget vásárlásra, irodabérlésre, szórakozásra, kikapcsolódásra és sportolásra. Az épületegyüttesben 17 ezer négyzetméteres, háromszintes bevásárlóközpontot alakítanak ki, emellett lesz egy nyolcszintes, 17 ezer négyzetméteres irodaház, valamint egy háromszintes, 5 ezer négyzetméteres sport- és szórakoztató-központ fedett és szabadtéri futballpályával, fitneszközponttal, étteremmel, bárral, kávézóval és tetőterasszal.

A területet tizenkét évvel ezelőtt megyedmilliárd forintért adta el az önkormányzat
A területet tizenkét évvel ezelőtt megyedmilliárd forintért adta el az önkormányzat
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.