Mokka, kacagás

Másfél hete nézegettem már a TV 2 Mokka című, reggeli produkcióját, amikor föltettem a kérdést: kalauzt, halbiológust és delfint mikor ültetnek a műsorvezetői székbe? Hölgyeim és uraim, a jövő héten Jakupcsek Gabriella szabadságon lesz, de semmi probléma, hétfőn Tibi, a háztartásikisgép-szerelő, kedden Trombi, az elefánt várja önöket a képernyők előtt!

S ha most azt mondják, ez meg mit fikázik itten, komoly hangon rögzítem: dehogy fikázok én, rezümém empirikus alapú. Tudniillik a Mokka a káoszelmélet jegyében tölti a nyarat, ennek nyomán - alapértékein túl - alkalmi műsorvezetőkkel intéz koncentrált támadást az agy ellen.

Kis magyar vidámpark, hehe.

Azért Kuncze Gáboron tűnődtem kicsinyt. Eltévedt? Megtévesztették? Vagy csak olyan, mint Anettka, aki képernyőre kerülésért harang is lenne délben a híradó előtt? Ha kitárulkozhatok csöppet: Kuncze Bódi Sylvi-interjújánál körülnéztem a szobában, van-e valahol kandi kamera, esetleg kilép-e az ajtó mögül két fehér köpenyes úr, hogy minden oké, a kísérletnek vége. "Megnéztem a Bódi Sylvi pont hut, másnak is ajánlom, a Sylvinél ipszilonnal kell az első i-t írni" - összegzett demokráciánk faarcú védelmezője, a bulvár ellensége, és mondanám, hogy két világ találkozott, de nem. Mindazonáltal a Pulitzer-díj a műsorvezetőként is feltűnő Bódi Sylvinek jár a Zimány Lindával (ő a "magyar Britney Spears") és a Béres Anettel (ő egy éve nem evett kenyeret) folytatott beszélgetéséért. Nyitókérdés a trend őreihez: "Sziasztok, lányok, hát én azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy mit tesztek az alakotok karbantartásáért, különösen így, nyáron, tehát csináltok-e valami plusz többletet, készültök-e arra, hogy nyár, vagy csak egyszerűen felveszitek a bikinit és indultok a strandra."

A politikusok közül, kell-e mondani, többen is beosontak műsorvezetőt játszani; ehhez csak azt kellett kivárniuk, hogy Csillag Lilla elmondja, horoszkópja alapján milyen személyiség Harry Potter ("a Neptunusznak van egy fényszöge: csodálatos tettekre képes", felkészül: Luke Skywalker), illetőleg hogy az asztrológusnő Baktay Ervint, aszcendenst meg efemeridatáblázatot hátrahagyva közölje, a Mérlegeknek "kis gödröcskéjük van". És ahhoz, hogy végképp összemosódjon mindenki mindenkivel, már nem is kellett sok; jött Molnár Anikó ("azt tervezi, filmre veszi mellműtétjét"), aztán Hajdú Péter ("összeköltözött a barátnőjével"), nem utolsósorban Anettka és Árpa Attila (műsorvezetői erényüket csillogtatandó). Az első magyar űrhajósnő szüntelen mosollyal harcolt Grespik László rohamai ellen ("az a baj velem, hogy magyar hazafi vagyok"), míg Árpának Csurka István gondolatait kellett volna moderálnia, de hát ez egy szakma. A sokadnaposnak tetsző Csurka megállapította, hogy Horn Gyula "egy kiérdemesült alkoholista", majd bizonyította, halad a - coming outos - korral: "Az egész világot behálózza az egész meleg összeköttetés rendszere."

Lássuk viszont be, hogy akárki is ül szemben, ilyenkor elfogy a szó, ám csüggedésre semmi ok, az élet könnyű. Nacsa Olivér sem esett ki a szerepéből, amikor komoly témát konferált föl a Mokkában:

- Vendégünk Kálmán László nyelvészprofesszor...

- Nem vagyok professzor.

- Nem professzor? Akkor elnézést kérek! De még lehet...

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.