Gyerekkuckó a hivatalban

Gyerekmegőrzővel segíti az V. kerületi önkormányzat szeptemberig a hét három napján, októbertől pedig minden munkanapon a hivatalban ügyeiket intéző ügyfeleket.

Gyerekmegőrzővel segíti az V. kerületi önkormányzat szeptemberig a hét három napján, októbertől pedig minden munkanapon a hivatalban ügyeiket intéző ügyfeleket - jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere.

A gyerekekre szakképzett óvónők vigyáznak a játszósarokban, amíg a szülők ügyes-bajos dolgaikat intézik a hivatalban.

A Gyermekkuckó idei tervezett költsége kétmillió forintról háromra módosul - mondta el Rogán. Ennek oka, hogy októberben már nemcsak három napon, hanem egész héten - hétfőtől péntekig - a játszósarok munkatársaira bízhatják gyerekeiket a hivatal ügyfelei, s ez pluszköltséggel jár. A megőrző későbbi fenntartása ennél kevesebbe kerül majd, a hárommillió forint ugyanis tartalmazza a bútorok, s játékok beszerzésének egyszeri költségét, valamint a pelenkázó kialakítását a női és férfimosdóban is.

Az immár öt hónapja üzemelő hivatali gyerekmegőrző pénteki bemutatóján jelen volt Tarlós István is. A Fidesz-KDNP fővárosi frakciójának vezetője szerint az V. kerületi kezdeményezés üdítő kivétel és követendő példa is a fővárosi kerületek számára.

Korábban John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője levélben kezdeményezte Demszky Gábor főpolgármesternél, hogy Budapest is csatlakozzon az UNICEF Gyermekbarát Városok mozgalmához, melynek egyik eleme lenne a kisgyermekes szülők ügyintézésének megkönnyítése.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.