Megnyílt a Művészetek Völgye

Megnyitották pénteken Kapolcson a Művészetek Völgye Fesztivál tíznapos programsorozatát; hat községben - Kapolcs, Monostorapáti, Öcs, Pula, Taliándörögd és Vigántpetend -, valamint az idén csatlakozott Nagyvázsonyban hetven helyszínen mintegy 1150 programon 3100 művész lép majd fel.

 

A pénzügyi bajaink ismertek, de tizenkilencedik alkalommal is belevágtunk, mert bízunk ezúttal is a fővédnökünkben, a közönségben - mondta a megnyitón, a kapolcsi Malom-szigeten, Márta István, a fesztivál igazgatója mintegy száz érdeklődő jelenlétében. A falu főutcáján és a programok helyszínein azonban már a nyitónap délutánján is több ezren tartózkodtak.

A nem drága napi jeggyel legalább száz programon lehet részt venni - tette hozzá az igazgató.

Reméljük végig tudjuk vinni újabb programok elhagyása nélkül ezt a tíz napot - mondta Márta István, hangsúlyozva, hogy 20 millió forint változatlanul hiányzik a költségvetésükből. Közlése szerint az eredeti programból mintegy negyven-ötvenet kellett elhagyniuk, s főképpen a sok szereplős színházi előadásokat.

Márta István felhívta a figyelmet arra, hogy először szerepel a völgyben - legalább száz programmal - a Kolibri Színház, újdonság a Leader Völgy is, ahová az országból több mint 30 kistelepülés 700 közreműködője hozza el a kapolcsi Malom-szigetre és a Csigaház környékére a saját kultúráját és gasztronómiáját. Rámutatott arra is, hogy idén a főváros Kőbánya kerülete és Szentes városa mutatkozik be a völgyben.

A megnyitón adták át Horváth Jenőnek, Kapolcs volt polgármesterének - 2006-ig 12 éven át vezette a települést - a Kapolcs díszpolgára elismerést.

A megnyitó után a kapolcsi főutcán Szentes város fúvószenekara vonult végig indulókat játszva, a népes zenészgárdát pedig alföldi lakodalmas menet követte, nagy tetszést aratva az érdeklődők tömege körében.

(MTI)

 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.