Újabb erdőtüzek az országban

Csaknem száz hektár erdő ég a Kiskunhalas, Kéleshalom, Imrehegy és Császártöltés települések közötti területen; 5-ös, kiemelt fokozatú a riasztás - közölte  a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem szerdán. Tűzoltóvonatot és helikoptert vetnek be a tűz oltásához - mondta el az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, Dobson Tibor. A rendőrség lezárta az 5309-es utat.

A nagy kiterjedésű tűz oltásán több város tűzoltói dolgoznak, de a szeles időjárás nagyon megnehezíti a munkát - mondta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője, Geiger János ezredes.

Az erdőtűzzel egy időben a megye több pontjáról is jelentettek kisebb tüzeket.

Dobson Tibor elmondta: a tűz oltását nehezíti az erős szél és a víz hiánya, ezért egy tűzoltóvonatot vezényeltek a helyszínre, illetve helikopterről oltják a tűzet. A munkálatokban húsz tűzoltóautó és 70 tűzoltó vesz részt, a tűz lakott területet vagy utat nem veszélyeztet - tette hozzá a szóvivő.

Rákosi Mihály alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tűz miatt le kellett zárni a Kiskunhalast Kecellel összekötő út érintett szakaszát, ezért a két település között csak kerülő úton lehet közlekedni.


Égett az erdő Ásotthalom közelében


Lángra kapott szerda kora délután az erdő Ásotthalom mellett, az 55-ös út közelében; a négyes kiemelt fokozatú tűz oltásához Csongrád megye több városából is kivonultak a tűzoltók - közölte a katasztrófavédelem. A tüzet késő délutánra eloltották, de a riasztási fokozat érvényben maradt. Az erdőben előbb az aljnövényzet gyulladt ki, majd később a lángok átterjedtek a lombkoronára is - mondta Tánczos Ildikó, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság sajtóreferense.

A lángok megfékezésére tűzoltóegységek vonultak a helyszínre Szegedről, Makóról és Hódmezővásárhelyről, valamint részt vettek az oltásban a környező települések önkéntes tűzoltói is. Az oltásban mintegy félszázan vettek részt 13 járművel. A munkálatokba bekapcsolódtak a szegedi repülőtér tűzoltó és vízszállító járművei is - közölte a főhadnagy.

A tüzet késő délutánra körülhatárolták és eloltották, de a riasztási fokozat érvényben maradt, és a tűzoltók sem távoztak a helyszínről, mert félnek a lángok újbóli feltámadásától - tudatta a sajtóreferens. (forrás: MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.