Drakula a Margitszigeten

A romantikus-musical dráma a Budapest Balett és a Sziget Színház közös produkciója. A hátborzongatónak beharangozott darabban Drakula grófot Pintér Tibor játssza majd.

A darab Bram Stoker regényének színi adaptációja, a történetben Jonathan Harker, az ifjú angol ügyvéd azért utazik a Kárpátok közé, a hátborzongató várkastélyba, hogy nyélbe üsse Drakula londoni ingatlanvásárlásait. Még nem sejti, hogy miféle szörnyűséget szabadít ezzel a világra: a vámpír gróf ebben a nyugati metropolisban akar újabb áldozatokat szedni, újabb "élőhalott" segítőtársakat toborozni. Miközben Harker a romos várban senyvedve tervezi reménytelennek tűnő menekülését, Drakula kísértethajója máris Anglia felé közelít, ahol két ártatlan fiatal nő készül a boldog házaséletre. Az egyik éppen Mina, Harker menyasszonya, aki kísértetiesen hasonlít a gróf négyszáz éve elhunyt jegyesére…

Barátaiknak, egy holland orvosprofesszornak, egy ifjú angol nemesnek és egy amerikai kalandornak minden bátorságukra és leleményességükre szükségük van, hogy elháríthassák a túlvilág pokoli támadását. 

Az ősbemutató Venyige Sándor rendezésében 2007. augusztus 16-án lesz a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Szereposztás:

Drakula: Pintér Tibor
Jonathan: Nagy Balázs
Van Helsing: Mészáros László
Mina: Vörös Edit
Lucy: Gallusz Nikolett
Lelkész: Gesztedi Károly/Makrai Pál
Arthur: Mező Zoltán/Mező Márió
Quisney: Miskovics Róbert
Az ördög hegedűse: Edvin Marton/Pál István "Szalonna"

Zene: Mészáros László és Szemenyei János
Koreográfus: Nádasdy András


Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.