Miniszteri keretből kap tizenötmillió forintot a kapolcsi fesztivál

A Művészetek Völgye Fesztivál megrendezéséhez Hiller István, az oktatási és kulturális tárca vezetője 15 millió forinttal járul hozzá miniszteri keretéből, és szponzoroktól további támogatásra is számíthat a rendezvény, amelynek költségvetéséből 20 millió forint még mindig hiányzik - közölte Márta István fesztiváligazgató az MTI-vel kedden.

Mint elmondta, a pályázatok számának és összegének csökkenése, a szponzorációs források csökkenése és kiszámíthatatlansága, valamint a drasztikusan növekedő dologi kiadások miatt veszélybe került a pénteken kezdődő Művészetek Völgye Fesztivál programjainak egy része. A fesztiváligazgató tájékoztatott arról, hogy a fesztivál 242 millió forintos költségvetéséből eddig mintegy 70 millió forint hiányzott, de az elmúlt napokban ezt az összeget 25 millió forinttal csökkentették, különböző programok és helyszínek elhagyásával.

Az elmaradó programok többségét színházi előadások teszik ki. Továbbá a Völgyfutár című fesztiválújság és a Völgy Távirati Iroda költségvetését csaknem a felére csökkentették. A "megszorítások" nyomán továbbra is 45 millió forint hiányzott a fesztivál megrendezéséhez - mutatott rá Márta István. Közölte: kedden Hiller István telefonon kereste meg, hogy tájékoztassa arról, miniszteri keretéből 15 millió forinttal járul hozzá a fesztivál biztonságos lebonyolításához. Ezen kívül a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) 10 millió forinttal segíti a rendezvényt, és más szponzorokkal is folytatnak tárgyalásokat. Ebben a pillanatban még 20 millió forint hiányzik a rendezvény költségvetéséből - mondta a fesztiváligazgató, hozzátéve, hogy a fesztivált el tudják kezdeni, a miniszternek és az MFB-nek köszönhetően.

"A továbbiakban bízunk abban, hogy a közönség sokat vásárol a még mindig olcsó jegyeinkből, ezzel segítve fesztiválunkon és programjainkon" - fogalmazott. Szólt arról is, hogy amennyiben a hiányzó 20 millió forintot nem tudják megszerezni, kénytelenek lesznek újabb programokat kivenni a fesztivál műsorából. A rendezvény honlapján (www.kapolcs.hu) folyamatosan tájékoztatják a közönséget a változásokról.    

A Művészetek Völgye Fesztivál tíz napja alatt Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, Monostorapátiban, Pulán, Öcsön és Nagyvázsonyban rendeznek programokat. A szervezők mintegy 240 ezer látogatóra számítanak a 19. alkalommal meghirdetett eseményen. A fesztiválra szóló napijegy 2 ezer forint, a három napra érvényes bérlet 3 ezer, a tíznapos pedig 15 ezer forintba kerül. A gyerekek 6 éves korig ingyenesen látogathatják a programokat.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.