Eljött az idő: még a Porsche is hibridautókkal próbálkozik

A sportautókat gyártó Porsche is előáll hibridautójával. A német vállalat ugyan egyelőre nem tervezi sportkocsijainak felszerelését hibrid (benzinnel és árammal is üzemelő) motorral, viszont hathengeres Cayenne modelljét megújítja a környezetbarát motorral.

A vállalt kifejezetten a klímaváltozás követelményére hivatkozva döntött a módosításról, arról, hogy az átlagban 12,9 liter üzemanyagot fogyasztó Cayenne-t olyan motorral látja el, amellyel annak fogyasztása 8,9 literre csökkenthető 100 kilométeren.

A több mint két tonna súlyú autó nemcsak átlagon felül fogyaszt, de szén-dioxid kibocsátása is ennek megfelelően magas, ami a Porsche értékelése szerint a piaci részesedés csökkenéséhez vezethet. A vállalat 2009 végére jelenik meg a VW-vel és az Audival együttműködésben kifejlesztendő vegyes üzemelésű motorral, amivel a tervezett Panamera modellt is felszerelik. A vegyes üzemelésű autó 120 kilométeres sebességig elektromotorral működik, ennél nagyobb sebesség mellett pedig a belső égésű motor veszi át a meghajtást. A hibridautók terén a Toyota jelenleg a világpiac vezető cége.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.