Megverték Zentán Toroczkai Lászlót

Biztonsági emberek megverték Toroczkai Lászlót, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) elnökét szerdán, a zentai Nyári Ifjúsági Játékok nyitókoncertjén - jelentette szombaton a szabadkai Magyar Szó.

Toroczkai saját elmondása szerint a színpad előtt állt, amikor a biztosítást végző Gladiátor cég emberei odamentek hozzá, és ütni kezdték. Kis időre eszméletét vesztette, s mikor magához tért, követelte, hogy vigyék be a zentai kórházba, ahol orvosi ellátást kapott. Eltört az orrsövénye, enyhe agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

Miután kijött a kórházból, Toroczkai hazautazott Szegedre, s onnan nyilatkozott a magyar nyelvű vajdasági lapnak. A HVIM elnöke azt mondta, fogalma sincs róla, miért verték meg. Azt a lehetőséget, hogy azért, mert magyarul hallották beszélni, egyértelműen kizárta, mondván, hogy "a zentai játékokon szinte mindenki magyarul beszél".

A Magyar Szó utánajárt annak a magyar sajtóban megjelent hírnek, miszerint ugyanaznap a zentai koncerten megvertek egy fiatal magyarországi orvost is, aki állította, hogy azért bántalmazták, mert magyarul beszélt. A Magyar Szó által megkérdezett Tápi Lajos szabadkai vezető magyar konzul azt mondta, hogy hozzájuk nem érkezett ezzel kapcsolatos panasz, s Zenta polgármesterének, Juhász Attilának sem volt tudomása az esetről, pedig ő külön érdeklődött a játékok lefolyásáról a rendőrségtől, amely csak a Toroczkai Lászlót ért atrocitásról tudott beszámolni neki.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.