Stróman vette Orbán feleségének birtokait?

 

 

Egyre kuszább és ellentmondásosabb az Orbán Viktor közös háztartási vagyonába tartozó, a felesége, Lévai Anikó nevén lévő tokaj-hegyaljai földek viszonya a Szárhegy-dűlő Kft. többi tagjáéval - írja az Élet és Irodalom című hetilapban Rajnai Attila. A cikk szerint minderre a kft. egyik alapítója, Szász István Attila ügyvéd és Mayer Aranka válópere kapcsán derült fény.

Szász István Attila a válóper március 8-i tárgyalásán úgy nyilatkozott, hogy a nevén lévő tokaj-hegyaljai földek nagy részének valójában sosem volt a tulajdonosa, azokat a cég többi tagjának a megbízásából és pénzéből vásárolta - olvasható az ÉS-ben, amely szerint Szász a vallomását a per rá következő tárgyalásán módosította. E szerint Lévai Anikó és Duda Attila ügyvéd nem adott földvásárlási megbízást a részére. Rajnai úgy fogalmazott: Szász márciusi nyilatkozata politikailag kényes szituációba sodorta a polgári kormány miniszterelnökét, hiszen a felesége ingatlanja a házastársi közös vagyonuk része, és ha beigazolódik, hogy stróman nevén is van belőlük, akkor vagyonbevallásaik évekre visszamenőleg hamisak.

A bíróság 2005-ben igazságügyi könyvszakértőt rendelt ki a Szárhegy-dűlő Kft. 2002-es tulajdoni viszonyainak és vagyoni helyzetének a tisztázására, de a kft. nem engedett betekintést a bérleti és kölcsönszerződésekbe, így a szakértői vélemény el sem készült. Mivel a tárgyalás zárt ajtók mögött zajlott, így nem lehet tudni, miről beszélhetett a tárgyaláson Duda, s mi akadályozta a többi tanút abban, hogy eljöjjön, és mi lett az eredménye az ellentmondásnak - írja Rajnai Attila.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.