Kortárs Művészeti Projekt

Az átlagemberben rejlő kreativitási potenciál a hagyományos társadalmi csatornákon szinte alig jelenik meg, alapjában véve örökké rejtett, a közösség egésze számára fiktív marad.

Komoly életművek rejlenek a kiskertekben, konyhákban, íróasztalokban, garázsokban, sufnikban, vagy csak úgy általában a fejekben, melyek előhívásra várnak. Mindezen jelenség feltárása a negatív kicsengéssel terhelt civil és amatőr kifejezések elemzése, megtisztítása a professzionális státusz átértelmezése e képzőművészeti projekt: a Fiktív Életmű Szolgálat (FÉSZ) legfőbb célja, melyeket több részből álló kutatási programban vizsgál. 

A FÉSZ I. a rejtett kreativitást, s jelen esetben a szereplési vágyat is vizsgáló elemét az EFOTT keretein belül a MODEM DÓM-mal és a fesztiválon műsorszolgáltató LESZ rádióval együttműködve valósítanák meg július 26-án. A projekt lényege, hogy a szolgálat által felkért és delegált munkatárs, magát a rádió médiumát használva művészeti eszközként, hangmontázsok, álriportok, áldokumentumok illetve valós beszélgetések alkalmazásával a fesztivál résztvevőit egyfajta "hangperformansz" részeseivé avatja, a közösségi rádiózás elemeit is beépítve az akcióba. Az akció hanganyagát kétóránként háromperces időintervallumban szeretnénk bemutatni, illetve sugárzásra felajánlani. Tevékenységünk teljes mértékben civil és nonprofit jellegű. 

Információ:
Orosz Csaba képzőművész, projektgazda, Lendvay Viktor, a FÉSZ I. közreműködő rádiós munkatársa
E-mail: ocsab@dnmart.hu
Telefon: 20 921-6459

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.