Önkormányzati félkarú rabló

Kontrollálná a kerületben működő pénznyerő automaták üzemeltetését Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata, s erre a legbiztonságosabbnak azt az újszerű megoldást találta, hogy maga, pontosabban saját vagyonkezelő cége is létrehozott egy vállalkozást, amely a gépek telepítésére jogosult - mondtalapunknak Sándor László, alpolgármester.

A kerület saját, szigorú szabályozása miatt eddig összesen négy helyszínen működött pénznyerő automata, mert a helyi rendelet eddig csak 1500 négyzetméter feletti helyiségben engedte a telepítést. Az önkormányzat úgy döntött: feloldja a szigort, s a törvényhez igazodik, kisebb alapterületű helyiségekre is kiadja az engedélyt, ha az üzemeltető az egyéb feltételeknek megfelel.

A testület arról is döntött, hogy legfeljebb huszonöt helyszínre ad engedélyt. Sándor László elmondta: több üzemeltetői kérelem is érkezett már, ám pontos számukról és az elbírálás idejéről nem tudott információt adni. Ami viszont biztos, hogy az önkormányzat saját tulajdonú cége is alapított egy társaságot, amely pénznyerő automatákat fog telepíteni, s a megállapodás értelmében garantált osztalékot, évente mintegy 40 millió forintot fizet. A kerület ezt a bevételt nemes célokra, elsősorban óvodák, iskolák fejlesztésére és a kerületi fiatalok körülményeinek javítására kívánja fordítani.

Az automatákat üzemeltető cég - információink szerint a Lőrinc-Games Kft. - felügyelőbizottságába minden politikai párt delegálhatott tagokat.

A Magyar Nemzet információja szerint az üzletbe egy titokzatos magánbefektető is beszállt ötmillió forinttal. Azt, hogy pontosan kicsoda, csak sejteni lehet, a cégadatok ugyanis egy, az USA Delaware államában bejegyzett vállalkozáshoz vezetnek.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.