Az észt kormányfő rossz érzések nélkül hagyja ki a finnugor csúcstalálkozót

Az észt kormányfő nem lát semmi különöset abban, hogy nem hívtak meg észt vezetőket Szaranszkba, ahol a csütörtökön megkezdődött nemzetközi finnugor fesztivál házigazdájaként Vlagyimir Putyin orosz elnök vendégül látja Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt és Tarja Halonen finn államfőt.

Az orosz tömegtájékoztatás által ismertetett, Tallinnban újságíróknak adott nyilatkozatában Andrus Ansip csütörtökön kijelentette: nem ért egyet azok véleményével, akik azt mondják, hogy ha az észt államfőt vagy miniszterelnököt nem hívták meg Szaranszkba, akkor másoknak sem szabad oda utazniuk.

"Nekem személyesen semmi kifogásom az ellen, hogy a magyar miniszterelnök és a finn államfő részt vesz a fesztiválon" - mondta Ansip, hozzátéve, hogy ez a találkozó bizonyára nem azok közé tartozik, amelyek esetében az "egy mindenkiért, mindenki egyért" elv alapján kell küzdeni.

Az észt miniszterelnök reményét fejezte ki, hogy a találkozó sikeres lesz, azon sikerül megoldani a rokon finnugor népek számos problémáját. Korábban több észt politikus felszólította Gyurcsány Ferencet és Tarja Halonent, mondják le a nemzetközi finnugor találkozóra kapott meghívást tiltakozásul amiatt, hogy Oroszország nem hívta meg Észtország vezetőit.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.