Lengyel nem először keménykedett

Dég község, késő délután - a járőr épp végzett a Jóbarát italbolt ellenőrzésével. A rendőrautó indulni készül, amikor gyors iramban civil négykerekű kanyarodik be a buszfordulóba - a behajtani tilos tábla nem zavarja. Útszéli parkolóba terelik a szabálytalankodót a rendőrök, kezdődik az igazoltatás.

A rend őrei tartják magukat az illemhez, köszönnek, majd személyit, jogosítványt, forgalmit kérnek. Gúnyos a válasz: majd holnap megnézitek, a kocsit pedig most loptam. A rendőrök bekeményítenek, s ígérik: ha a vezető nem igazolja magát hitelt érdemlően, előállítják. A "sofőr", aki közben kiszállt, visszahajol autójába, útlevelet nyom a rendőr kezébe, ám mielőtt a "közeg" érdemben belepillanthatna, kikapja a kezéből.

- Ahhoz nektek semmi közötök, hogy mi áll benne - mondja. Az útlevél külső borítójáról a rendőrök egyetlen szót tudnak leolvasni: diplomata. Közben az igazoltatott viszszaül autójába és telefonál. Akárcsak a rendőr, aki jelenti az esetet és ellenőrizteti a rendszámot. Majd a vezető észreveszi a "hatósági kommunikációt" és kiabálni kezd, miszerint "hazudtok, nem is úgy történt, ahogy elmondtátok". Aztán témát vált, s felelősségre vonja a rendőröket, hogy nincs rajtuk azonosító. Mutatják, hogy mégis van, szabályosan, a bőrkabát bal felső zsebénél. Az igazoltatott személy ezt sem bánja. - Ezt leírom, és ezért hétfőn felnyomlak benneteket.

Mindez kísértetiesen hasonlít ahhoz, ami - a rendőrség verziója szerint - nemrég az Alagút utca és a Váralja út kereszteződésénél elhangzott. A hasonlóság nem véletlen, mindkét igazoltatás főszereplője Lengyel Zoltán fideszes képviselő. A különbség mindössze annyi, hogy Dégen, februárban nem fajult tettlegességig a rendőrök és a honatya vitája. Vélhetően azért, mert miközben a dégi rendőr a rendszámot ellenőrizte, kiderült, hogy Lengyel képviselő. Így a faluban a további intézkedésektől elálltak, mindössze figyelmeztették a honatyát, hogy a balesetek elkerülése végett körültekintőbben közlekedjen.

Persze Lengyel, információink szerint, nem mindig titkolta ennyire választott tisztségét. Május negyedikén például lánya közlekedési baleset részese volt egy sárbogárdi benzinkútnál. Lengyel többször odament a baleset másik szereplőjéhez, s bár mondatai csak töredékesen voltak hallhatók, a fültanúk szerint több, indulat szülte fenyegetés is elröppent. Egyszer pedig Lengyel a nyaka előtt tett vágó mozdulatot, s közben a baleset másik szereplőjére nézett, aki azt követelte a rendőröktől: csináljanak valamit Lengyellel. De a hatósági válasz szerint az agresszíven viselkedő személy egy országgyűlési képviselő, és addig nem lehet rászólni, amíg olyan jogsértő magatartást nem tanúsít, amivel szemben már fel lehet lépni.

Továbbra is méltónak tartják-e a Fidesz vezetői Lengyel Zoltánt az emberek képviseletére - kérdezte Nyakó István tegnap. Az MSZP szóvivője szerint ugyanis a rendőrökkel történt dulakodásával ismertté vált fideszes képviselő máskor is összetűzésbe került a törvénnyel: a sáregresi háziorvost helyettesítő felesége csak rendőri fellépésre volt hajlandó visszaadni az orvosi rendelőt, azt a szolgálati lakást, pedig, amit a helyettesítésért kapott cserébe, továbbra sem hajlandó visszaszolgáltatni. (Ebbe a lakásba van egyébként bejelentve Lengyel is.)

Lengyel szerint összehangolt, politikai célú támadást indítottak ellene, amit politikusként elvisel, ám az, hogy a családját is belevonják, elfogadhatatlan számára.

Lengyel Zoltán
Lengyel Zoltán
Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.