Virágos Pesterzsébet

Pesterzsébet és Terézváros lett a 2006-os év két legszebb fővárosi kerülete. A Virágos Magyarországért mozgalom fővárosi díját Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes adta át Szabados Ákosnak (MSZP), a XX. kerület polgármesterének szerdán, a Napsugár játszótér avatásán. Pesterzsébet már másodszor nyeri el a mozgalom fővárosi díját, a "Legszebb kerület" címet.


A fővárosi önkormányzat 2001 óta adományoz díjat annak a kerületnek, amely a legszebb volt az adott évben. Pesterzsébet már 2002-ben is elnyerte az elismerést.

A díjátadón felavatták a Napsugár játszóteret is, amelyet harmincmillió forintból építettek. A költségeket fele-felerészben finanszírozta a fővárosi és a pesterzsébeti önkormányzat.

Hagyó Miklós az ünnepélyes átadáson elmondta, hogy a főváros 1997 óta nyújt vissza nem térítendő, legfeljebb ötvenszázalékos támogatást a budapesti önkormányzatoknak zöldfelület-felújításra, -fejlesztésre. A program elindítása óta már hárommilliárd forint támogatást nyújtott a fővárosi önkormányzat - tette hozzá.

A Napsugár játszótéren hat darab EU-szabványnak megfelelő játszószert állítottak fel, a teret gumitéglával burkolták, és fákat, cserjéket is ültettek.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.