Jogerősen pert vesztett a PDSZ a kancelláriával szemben

Jogerősen is elveszítette a tavalyi sztrájkbizottsági tárgyalások ügyében indított pert a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) az oktatási tárcával és a Miniszterelnöki Hivatallal (MeH) szemben - közölte a szaktárca szerdán az MTI-vel.

A PDSZ a perben a 2006. júliusi sztrájkkal kapcsolatos kormányzati kötelezettségek elmaradását kifogásolta, mert szerinte a MeH nem jelölte ki az egyeztetésben résztvevő képviselőjét, az OKM pedig nem folytatta le az egyeztető eljárást - idézte fel közleményében a tárca. A bíróság első fokon megállapította, másodfokon pedig megerősítette, hogy mind a MeH, mind az OKM eleget tett kötelezettségeinek.

A PDSZ a sztrájkbizottság létrejöttét egy 2006. július 17-én kelt levélben tudatta a kormánnyal, amely az OKM-et jelölte ki a képviseletre, és a felek 2006. július 26-án egyeztettek is. Eredmény ugyan nem született a megbeszélésen, de az egyeztetési jegyzőkönyv világosan tartalmazza, hogy az ülést a PDSZ által alakított sztrájkbizottság bejelentésével kapcsolatban hívták össze - írta közleményében az oktatási tárca, hozzátéve: a bírósági határozat jogerőre emelkedett.

A PDSZ tavaly július 18-án jelentette be, hogy sztrájkbizottságot hoztak létre, mert elfogadhatatlannak tartják, hogy az érdekegyeztetés megkerülésével nyújtotta be a kormány azokat a módosításokat, amelyek következményeként szeptembertől a pedagógusoknak több nem fizetett munkaórát rendelhetnének el.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.