Betömtek egy egri pincét

Befejezték az egri a Sánc utcában a tavasszal felfedezett két pince tömedékelését, amelyhez az egri önkormányzat a regionális fejlesztési tanács vis maior keretéből 4,8 millió forintot kapott.

Eger felnémeti városrészében csatornaépítés közben az árokásó gép kanala szakította át a pince födémét. A másfél és három méter mélységben megtalált tizenegy ágú üreg hossza ötven méter volt. A szakértői bizottság megállapította, hogy a tartóoszlopok a zárt térben mállékonnyá váltak, ami miatt a föld alatti járat omlásveszélyes. Ezért lezárták a Sánc utca alsó részét.

A kárelhárításhoz szükséges pénzt a város a költségvetéséből nem tudta biztosítani, ezért pályázatot nyújtottak be a regionális tanácshoz. A vis maior támogatás elnyeréséhez szükséges önrészt a város vállalta. A megítélt 4,8 millió forintos támogatásból elvégezhetővé vált a munka.

A tömedékelést befejezték, s így folytatódhat a városrész másfél milliárdos rehabilitációs programjának keretében a csatornaépítés is.

Egerben a polgármesteri hivatal térképén jelölt pincék hossza összesen 130 kilométer. Senki sem tudja azonban, hogy mennyi ismeretlen üreg van még a város alatt. Idén pince- és partfalveszély-elhárításra 8 millió forint áll rendelkezésre, de 60 millió forint kellene a jelenleg ismert veszélyes pincék okozta gondok felszámolásához.

Tudósítónktól

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.