Vizsgálják a képviselő sérüléseit

A Budapesti Nyomozó Ügyészség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki Lengyel Zoltán fideszes képviselő feljelentése ügyében, amit azért tett, mert állítása szerint egy igazoltatásnál bántalmazták a rendőrök - erről Futó Barnabás, a politikus ügyvédje nyilatkozott.

A fideszes politikus ügyvédje közölte: a reggel 9-től négy órán át tartó meghallgatáson, amelyet az ügyészség Belgrád rakparti épületében tartottak, Lengyel Zoltán részletes vallomást tett az őt kihallgató két ügyésznek. A nyomozó ügyészség igazságügyi orvos szakértőt rendelt ki, aki a napokban fogja megvizsgálni a képviselő sérüléseiről készült látleletet. Ez azért fontos, hogy meg lehessen gyanúsítani a rendőröket - tette hozzá az ügyvéd.

A politikus jogi képviselője azt is elmondta, ha együttműködő a rendőrség, akkor megnevezik a Lengyel Zoltánt igazoltató három rendőrt, ellenkező esetben felismertetésre kerülhet sor, hiszen a nyomozás jelenleg ismeretlen tettes ellen folyik.

A képviselő azért tett feljelentést, mert - állítása szerint - vasárnap éjjel Budapesten, az Alagút utcánál az őt igazoltató rendőrök kirángatták autójából, letépték kezéről fémszíjas óráját, földre teperték, fojtogatták, majd az I. kerületi rendőrkapitányságra vitték. Lengyel Zoltánnál nem voltak személyazonosságát igazoló iratok, a csak kapitányságon tudta magát igazolni az odaérkező hozzátartozója által bevitt útlevelével.

A honatya sérüléseiről a János kórházban készítettek látleletet. Lengyel Zoltán a kezén, lábán és a hátán szenvedett zúzódásokat.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség nyomozásával párhuzamosan a Központi Nyomozó Főügyészség is nyomozást indított az ügyben az I. kerületi rendőrkapitány feljelentése alapján, hivatalos személy elleni erőszak ügyében, mert a BRFK szerint Lengyel Zoltán ütötte meg a vele szemben szabályosan intézkedő rendőrt.

Kitennék a lakásból

Ma kezdődik a Sárbogárdi Városi Bíróságon az a per, amelyet a sáregresi önkormányzat indított egykori háziorvosa, Dobrovitzky Imelda ellen. A doktornő férje Lengyel Zoltán fideszes képviselő. A Fejér megyei település - amelynek Lengyel Zoltán korábban 12 éven át polgármestere volt - képviselő-testülete azt kéri a bíróságtól, kötelezze az egykori háziorvost a szolgálati lakás elhagyására.

Mocsár Eleonóra, Sáregres 2006-ban megválasztott független polgármestere azt mondta: Dobrovitzky Imeldának azért kell kiürítenie a szolgálati lakást, mert a megbízatása megszűnt. Mocsár Eleonóra szerint nincs szó arról, hogy Lengyel Zoltán családja az utcára kerülne, hiszen Dobrovitzky Imeldának Simontornyán van egy másik szolgálati lakása. A polgármester magyarázatként hozzátette: Dobrovitzky Sáregresen csupán helyettesítő orvos volt, valójában Simontornyán látja el a háziorvosi teendőket. Megjegyezte: a térség egyéni országgyűlési képviselője már nem él a családjával.

Megkerestük Dobrovitzky Imeldát, aki azt mondta: Sáregres új vezetőinek politikai bosszújáról van szó. (Veszprémi tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.