Rendőrök védenek egy szegedi bírónőt

A rendőrség személyi védelem alá helyezett egy bírónőt, aki a Csongrád Megyei Bíróságon büntető ügyszakos tanácselnök. A bírónőt levélben egy ismertetlen személy fenyegette meg. A szegedi bírót a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai védik - értesült tudósítónk Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől. A sajtóreferens részleteket nem árult el, s arra sem válaszolt, hogy indítottak-e nyomozást az ügyben.

Cseh Attila, a bíróság elnökhelyettese érdeklődésünkre megerősítette: a büntető ügyszakos tanácselnököt "egy személye elleni esetleges támadás veszélyére" figyelmeztették. A levélíró egyelőre ismeretlen, ám a bíró fenyegetettségét reálisnak vélték, ezért rendelték el az óvintézkedéseket.

Cseh Attila hozzátette: az érintett bíró az elmúlt évtizedekben számos erőszakos és életelleni bűncselekményben hozott súlyos ítéletet. Lapértesülések szerint a megfenyegetett bírónő többször is kiszabott életfogytiglani büntetést, például a balástyai rém néven elhíresült Szabó Zoltán ügyében is. Az elnökhelyettes a bíró biztonságára hivatkozva sem a személyi védelemről, sem az ügy részleteiről nem szolgált további információkkal.

Hat és fél évvel ezelőtt máig ismeretlen tettesek felgyújtották a Veszprémi Városi Bíróság büntetőbírája, dr. V. J. lakótelepi lakásának bejárati ajtaját. A bíró az oltásban megsérült, később poszttraumás szindróma alakult ki nála, amelynek következtében leszázalékolták. A bíróság bizonyítékok hiányában felmentette az ügy vádlottjait, ugyanakkor leszögezte: a lakás felgyújtása egyértelműen a sértett büntetőbírói tevékenységével függött össze. Tavaly decemberben a Veszprém Megyei Bíróság peren kívüli egyezség keretében 15 millió forintos nem vagyoni kártérítést fizetett ki V. J.-nek. (Tudósítónktól)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.