Békeszerződés Hevesen

A hétvégi családi háború után úgy tűnik, hétfőre megnyugodtak a kedélyek Hevesen. Igaz - miként Kakuk György, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta -, továbbra is fenntartják a rendőri készültséget a településen.

Mint ismeretes, szombaton közel háromszáz ember gyűlt össze Hevesen a Dankó-telepen egy családi ház előtt. A fenyegető tömegből mintegy húsz személy aktív részese volt az ott történt randalírozásnak: fölgyújtották a házat, megrongáltak két személygépkocsit. A támadás előzménye - rendőrségi források szerint - az volt, hogy péntek este két, egymással konfliktusban lévő roma családhoz tartozó 14-15 éves fiú összeszólalkozott. Szombaton a rendőrség tizennégy gyanúsítottat állított elő, közülük hármat vettek őrizetbe, és indítványozták előzetes letartóztatásukat.

Heves polgármestere, Csák Zsigmond tegnap a rendőrkapitányság és a polgárőrség vezetőitől, valamint a kisebbségi önkormányzat tagjaitól tájékozódott a kialakult helyzetről. A polgármester közölte: a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnökéhez csatlakozva békéltetésre hívta a két család képviselőit. A meghívottak eleget tettek a kérésnek, tegnap este a két család három-három tagja megjelent a városházán, és aláírásukkal is hitelesítve vállalták: békében élnek majd a továbbiakban egymás mellett. A felek még abban is megállapodtak, hogy egy - a konfliktusok megoldását segítő - helyi romatanácsot hoznak létre.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.