Világkörüli gyalogtúrára indult két szerbiai magyar fiatal

Háromévesre tervezett világkörüli gyalogtúrára indult Palicsról két vajdasági magyar fiatal.

 

Az 1976-ban született Ivanics Ferencet és hat évvel fiatalabb öccsét, Istvánt családjukon kívül barátaik, sportolók, Szabadka és a Vajdasági Magyar Szövetség vezetői búcsúztatták.

A két fiatal kertésztechnikus azzal a céllal indult el, hogy a világ békéjének, s a hétköznapok toleranciájának, a mások iránti megértésnek az eszméjét propagálja. Ezért mielőtt megérkeznének egy nagyobb településre, értesítik az ottani egyetemeket, intézményeket, hogy a hasonlóan gondolkodók egy időre csatlakozhassanak hozzájuk.

Az Ivanics testvérek útja Magyarországon át Ausztriába vezet, ahonnan München érintésével Párizsba, majd Barcelonába mennek. Tervük szerint négy hónap múlva kelnek át a Gibraltári-szoroson Afrikába, amelynek a nyugati partján végighaladva a szenegáli Dakarig mennek. Onnan Észak-Amerikába hajóznak, s Miamiból északnak, majd nyugatnak veszik az irányt, hogy Atlantát, Dallast és Los Angelest érintve délre induljanak. Közép-Amerikán átvágva jutnak Columbiába, s onnan Ecuadoron át Peruba. Limában ismét hajóra szállnak, amely Sydneyig viszi őket, s onnan Ausztrália keleti partján mennek tovább. Indonézia, India következik, s hogy utána merre indulnak, hogyan vágnak át a Közép- és Közel-Keleten, azt biztonsági szempontok alapján majd csak akkor döntik el, ha odaérnek.

Az Ivanics fiúk hosszú gyaloglásuk közben mobiltelefonon tartják az otthoniakkal a kapcsolatot, élményeikről pedig a saját blogjukban számolnak be.

(MTI)


 

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.