Huszonöt perc a reptér

Megállnak mától a Nyugati pályaudvarról induló menetrend szerint közlekedő elővárosi vonatok a Ferihegyi repülőtér 1-es termináljánál.

Bár Kóka János gazdasági miniszter tavaszra ígérte, csak most, a szezon közepén adják át a Ferihegyi repülőtér 1-es termináljának vadonatúj vasútállomását és a hozzá vezető felüljárót. (A Budapest Airport az általa vállalt beruházásokkal már decemberben kész volt.) A menetrend szerinti elővárosi vasúttal elvben 22-25 perc alatt lehet elérni a Nyugati pályaudvartól a repteret a napközben 25-35, esténként és kora hajnalban 45-60 percenként közlekedő szerelvényekkel.

Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója korábban elmondta, hogy az elővárosi személyvonatokat a menetrend szerinti tarifáért lehet igénybe venni. Szeptembertől a ceglédi vonal vágányzárának feloldását követően az IC vonatok is megállnak majd Ferihegyen.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) már tavaly decemberben befejezte az új megállóhely kiépítéséhez a BA által vállalt munkákat: felújította az 1-es terminál előtti parkolót, a férőhelyek számát duplájára, 570-re növelte, és kiépítette a vasúti megállóhoz vezető közlekedő járdát is.

(forrás: NSZ, MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.