KDNP: három év alatt közel kétezer orvos ment külföldre

Három év alatt 1850 orvos kérte, hogy külföldön dolgozhasson, valószínűleg ennyien el is hagyták az országot, ami több tízmilliárdos veszteséget jelent az államnak - mondta Soltész Miklós, a KDNP országgyűlési képviselője.

A politikus számítása szerint kétnaponta három orvos hagyja el Magyarországot, egy orvos távozása harmincmillió forint kiesést jelent az országnak. A politikus által említett 1.850 orvos távozása így 55,5 milliárd forint veszteséget jelent. Soltész Miklós rámutatott: Svédországban letelepedési engedélyt, állampolgárságot, ingyenes nyelvtanfolyamot és támogatást nyújtanak azoknak az orvosoknak és családjaiknak, akik oda költöznek. Magyarországon a megszűnő orvosi állások is arra ösztökélik az egészségügyi dolgozókat, hogy menjenek el innen.

A képviselő szerint a kormány rossz gazdaságpolitikája miatt az ország anyagi helyzete egyre siralmasabb. Szerinte a magas járulékok és a személyi jövedelem adó komoly terhei akadályozzák mintegy 40 ezer hazai munkahely megteremtését, ami - számításai szerint - hatvanmilliárd kiesést okoz. Soltész Miklós a megoldást egy kormányváltásban látja. (MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.