Vonattal Ferihegyre

Vasúttal is el lehet jutni fél óra alatt a Ferihegyi Repülőtér 1-es termináljára a Nyugati Pályaudvarról hétfőtől. A jegy 300 forint, naponta ötven vonat áll meg a reptéri állomáson.


Az elővárosi személyvonatokat a menetrend szerinti tarifáért lehet igénybe venni, azaz a repülőtérről 300 forintba kerül a jegy a Nyugatiig. Munkanapokon több mint 50, hétvégéken pedig 38 járat közlekedik Ferihegy 1 és a Nyugati pályaudvar között, amenetidő 25-30 perc. Szeptembertől, a ceglédi vonal vágányzárának feloldása után az IC vonatok is megállnak majd Ferihegyen.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) már tavaly decemberben befejezte az új megállóhely kiépítéséhez a BA által vállalt munkákat: felújította az 1-es terminál előtti parkolót, a férőhelyek számát duplájára, 570-re növelte és kiépítette a vasúti megállóhoz vezető közlekedő járdát is.

A Budapest-Vecsés-Szolnok-Békéscsaba-Lőkösháza vonal felújítása keretében az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap forrásaiból, 21,3 millió euró költséggel épül át a Ferencváros-Vecsés vonalszakasz. A munkálatok egyik fázisaként épül meg a Ferihegy megálló. A költségek 80 százalékát a Kohéziós Alap, 20 százalékát pedig a költségvetés biztosítja.  

A program keretében a Ferencváros-Vecsés vonalszakaszon sor kerül egyebek között a vasúti pálya, a biztosítóberendezés, a térvilágítás, valamint a felsővezeték-rendszer átépítésére, illetve kialakítására, valamint Pestszentlőrinc műemléki jellegű állomásépületének felújítására.

(MTI)

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.