Visszaszámlálás indul: pénteken robbant a Rolling Stones

A létező legprofibb színpadtechnikával zajlik a Rolling Stones koncertje jövő pénteken a Puskás Ferenc Stadionban.

A Rolling Stones második alkalommal lép fel Budapesten, először 1995. augusztus 8-án játszott nálunk, az akkori Népstadionban. Az együttes mostani világturnéja 2005 augusztusában indult Bostonból. A tavalyi észak-amerikai szakasz után kezdődött a Budapestet is érintő Bigger Bang európai turné.
Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood, Charlie Watts és a kísérő zenészek jövő szerdán érkeznek Budapestre - közölte Hegedűs László, a Live Nation Hungary (Multimédia Concerts) ügyvezetője az MTI-vel. Titokban tartják az érkezés pontos idejét, kerülnek minden feltűnést.

A Rolling Stones a legkorszerűbb hangtechnikával dolgozik: a tökéletes hangzás érdekében hét emelet magasságban helyezik el a hangsugárzókat, szemben a lelátóval. A Puskás Ferenc Stadionban körülbelül 25 méter magasan ülnek majd a nézők, a legfelsőbb karéjt ezúttal nem nyitják meg. A közönségnek igazi multimédiás élményben lesz része, hiszen az egész színpad egy nagy kivetítő lesz, teljes színpadnyi gigantikus képet látni majd a háttérben és oldalt is. 

Az együttes felszerelését 62 kamion szállítja, a zenekar az utolsó szögig a saját felszerelését hozza. A 62 kamionból 35 szállítja a színpadot. Ezt magyar munkások szerelik össze, a Rolling Stones-szal csak mérnökök és technikusok jönnek. A hang- és fénytechnikát is az európai hírű magyar csapat építi.



Az előzenekar a The Charlatans nevű angol rockcsapat lesz. Az öttagú együttes alternatív rockzenét játszik, amely kicsit a Stone Roses zenéjéhez hasonlít. Szóba került egyébként Van Morrison énekes is, aki a turné bizonyos állomásain "bemelegített", de vele nem tudtak megegyezni - közölte Hegedűs. 

A Stones általában két órát játszik, de nagyon nehéz előre kiszámítani a fellépés idejét. Mick Jagger dönti el, mennyi a ráadás: az eddigi koncerteken volt, ahol csak egy ráadásszámot játszottak, de olyan is, ahol fél órát, öt-hat számot. Ha Jagger úgy érzi, hogy a közönség "veszi a lapot", jól reagál, énekel velük, több lehet a plusz. A turné során állandóan változik a műsor. A nagy sztárok többségénél minden pontosan ki van dolgozva, viszont a Stones tagjai mindig improvizálnak. 

Az együttes a magyarországi fellépés előtt Bukarestben ad koncertet, Budapest után az európai turné a tervek szerint Brnóban és Varsóban folytatódik. Hegedűs elmondta: elégedettek a jegyeladás eddigi alakulásával, mintegy ötvenezres közönségre számítanak.

Top cikkek
1
Érdemes elolvasni
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.